Mallejan Festival: Nederlandse kleinkunst in Amersfoort

De eerste editie van Mallejan, het kleinkunstfestival van Amersfoort, is een feit op Tweede Paasdag, 17 april. Van Café Miles tot Fluor, van Mannenzaal tot Flint, maar liefst tien locaties bieden een podium aan even zovele kleinkunstartiesten.

Mallejan is volgens de organisatie “het malle broertje van de Lange Jan” en laat Amersfoort kennismaken met vooral jonge, opvallende artiesten uit de Nederlandse kleinkunst. Het zijn professionals met lopende theaterprogramma’s, prijswinnaars en artiesten met prachtige recensies. Twee van de festivalartiesten – Alex Roeka en Maarten Ebbers – zijn onlangs genomineerd voor de Annie MG Schmidtprijs.

Mallejan-plattegrond

Het Mallejan Festival laat je kennis maken met wat er zoal speelt in de Nederlandse kleinkunst. Op 17 april is onze prachtige binnenstad het podium voor tien artiesten uit de Nederlandse kleinkunst en kun je de hele middag naar het theater. Op negen podia in de binnenstad zijn er om 13.00, 14.15 en 15.30 uur voorstellingen. Op elk van deze podia staat één artiest of groep. Zij treden drie keer op. Eén van de podia is ‘geadopteerd’ door Herman van Veen. Hij koos voor Mallejan drie talenten die spelen in Theater De Lieve Vrouw.

Bezoekers van het Mallejan Festival kunnen vanaf 13.00 uur een route lopen van drie artiesten/locaties. Daarna kunnen ze naar de Grote Finale in Flint theater, om 17.00 uur waar cabaretier Patrick Nederkoorn een unieke afsluiting van anderhalf uur verzorgt. Hij ontvangt er de parade van geweldige kleinkunstartiesten en treed ook zelf op. De entreeprijs voor de finale is maar € 7,50.

Er zijn tot zaterdag 15 april 17.00 uur routekaartjes te koop. Met een routekaartje koop je drie middagvoorstellingen en krijg je toegang tot de Finale in Flint. De kaartjes kosten 25 euro. Op de festivaldag zelf kun je losse kaartjes kopen. Je koopt ze bij de locatie van de gewenste voorstelling. Losse kaartjes kosten € 7,50. Voor meer informatie: www.mallejanfestival.nl

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.