‘Little Voice’ in De Flint

foto: fotobureau Hoge Noorden

foto: fotobureau Hoge Noorden

‘The Rise and Fall of Little Voice’ van Jim Cartwright was een groot succes op West End en werd overladen met jubelende recensies. Ook de latere filmbewerking was een kaskraker en ontving meerdere nominaties en prijzen. Vanavond staat ‘Little Voice’ in de Flint.

Suzan Seegers speelt de wereldschuwe Mus. Na het overlijden van haar vader heeft Mus zich tussen zijn langspeelplaten teruggetrokken op zolder in haar eigen droomwereld. Haar moeder Marie, gespeeld door Ellen Pieters, is verslaafd aan de drank en versiert de ene dubieuze man na de andere. Een van die mannen is een derderangs manager, wanneer hij Mus hoort zingen denk hij munt te kunnen slaan uit haar gouden stem.

De voorstelling zit vol met liedjes van onder andere Edith Piaf, Marlene Dietrich en Marlyn Monroe. Jules Deelder heeft daarvan de vertaling voor zijn rekening genomen. Dat resulteert in een aardse bewerking van ellende, humor én ontroering. Het decor van ‘Little Voice’ is opvallend te noemen. Op het toneel staat een levensgroot poppenhuis. De dwarsdoorsnede van een woning met tweeverdiepingen geeft een mooi kijkje in het leven van Mus en haar moeder.

Locatie: theater De Flint in Amersfoort. Aanvang: 20.15 uur. Toegangsprijs vanaf 22,20 euro.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.