´Liefde voor de muziek, passie, vakmanschap en spontaniteit´

Operadiva Tania Kross en de Senegalese zanger/muzikant Mola Sylla waren maandagavond in Theater De Lieve Vrouw te gast bij de eerste ´Uitdaging´ van het nieuwe seizoen. Bij dit initiatief van Thijs Borsten ontmoeten artiesten uit twee verschillende muziekstijlen elkaar. Ze gaan de muzikale confrontatie aan en zoeken verbinding. Dat dit maandagavond prima lukte, bleek uit de enthousiaste reacties in de stampvolle Theaterzaal.

Artiesten met een verschillende muzikale achtergrond die samen op het podium staan: het is een hachelijke onderneming. Vaak monden zulke podiumsessies uit in flauwe compromissen. Gelukkig is daar bij De Uitdaging nooit sprake van. Liefde voor de muziek, passie, vakmanschap en spontaniteit voeren daar de boventoon. Dit alles onder de bezielende hoede van Thijs Borsten (piano, gitaar), afgelopen maandag bijgestaan door bassist Xander Buvelot en drummer Arno van Nieuwenhuize.

Bij het publiek vielen de duetten wellicht het meest in de smaak, maar ook individueel toonden de artiesten hun vakmanschap. Mola Sylla zingt niet alleen, hij bespeelt tevens traditionele Afrikaanse instrumenten zoals bijvoorbeeld de mbira (duimpiano). En mezzosopraan Tania Kross straalde zoals zo vaak op het (opera)podium.

Fotograaf Cees de Vries was ook van de partij. Hieronder enkele foto´s die hij maakte:

(tekst loopt door na de foto´s)

Mola Sylla

Mola Sylla

Tania Kross

Tania Kross

De Uitdaging januarie 2015-1

Op 9 februari is de volgende ´Uitdaging´. Dan zijn Ernst Daniël Smid en Erminia Fernández Córdoba van de partij. Precies een maand later gevolgd door Mathilde Santing en Fernando Lameirinhas. De reeks muzikale confrontaties wordt op 13 april afgesloten door Giovanca en Neco Novellas.

Voor kaartverkoop en meer informatie: www.lievevrouw.nl

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *