Lepeltje Lepeltje: Eten, cultuur en markt

Vier dagen genieten van heerlijk eten en drinken, muziek van lokaal talent, kinderactiviteiten en een uitgebreide markt in het Burgemeester Brouwerplantsoen. Morgen, 6 juni, begint Lepeltje Lepeltje. Dit is een nieuw gratis cultureel foodfestival uit de koker van Kultlab, onder andere ook verantwoordelijk voor Into The Woods, Gluren bij de Buren en Struinen in de Tuinen.

Tijdens Lepeltje Lepeltje bieden 24 mobiele keukens uit het hele land een zeer gevarieerd aanbod van broodjes, maaltijden, hapjes, sapjes en drankjes. Lokale Amersfoortse smaakmakers vullen het rijke culinaire palet verder aan. Verwacht Italiaanse lekkernijen, Mediteraanse gerechten, culinaire aardappels, exquise soepen, vegetarische falafelwraps, hotdogs van varkens die een goed  leven hebben gehad, broden, taarten, en gehaktballen.

Daarnaast heeft Lepeltje Lepeltje de fine fleur van versterkte bands en dj’s uit de regio geprogrammeerd. Het programma is samengesteld in samenwerking met Gluren bij de Buren, Struinen in de Tuinen en de Nachtbrigade. Dutch Treat Jazz trapt op vrijdag af met jazz-klassiekers met Nederlandstalige teksten. Gevolgd door Generaal Petraeus, Groefmeester K, Paul en Sijmen van Kultlab, Tess et les Moutons Magnifiques, The Liquid Fish en Tram.

Zaterdag staat het podium boordevol Amersfoorts dj-talent die als enige instructie hebben gekregen om geen house of techno te draaien. Dat is een interessante zet van de jonge heren Paul Niezen en Siep en Sijmen Stronks, die eerder met name elektronische dansmuziek-feesten organiseerden. Verwacht Ambitiebeesten, Bengkulu & Pim Lauwerier, Groefmeester K, Jim Sebe, Qbical, Sijmen Stronks, TDK en Trish Former Friends maken een fraaie Amersfoortse line-up. Zondag begint met Crisis en eindigt met de smartlappen van Peter Bruys. Daartussen Hunker, IX, Lubbertus en Oscar Die Plaatjes Draait.

Maandag eerst Bonnefooi en vervolgens opnieuw Lubbertus. Dan Manon Kolman & Michiel Munnike, Paint It Bert, Postcards From Mars, The Strangerblues en Thud Hola van het Barre Tijden dj-collectief. Dirk Tuizenga draait zijn dansbare plaatjes voordat Ympressy afsluit met een passend live optreden.

Op zondag en maandag is er ook een leuke markt met veertig kraampjes. Veel handgemaakte producten, mode, vintage, interieur, kunst, accessoires, eten en kinderkleding. Zo is bijvoorbeeld Bert’s Steigerhouten Meubels aanwezig met robuuste meubels van steigerhout. Ook Cool Vintage is van de partij met betaalbare retro spullen, zoals oude schoolplaten, retro speelgoed tot industriële lampen. Bekijk alle deelnemers aan deze bijzondere markt.

Voor kinderen zijn er allerlei activiteiten georganiseerd zoals een speurtocht, kookworkshops, theater en yoga. Verder kunnen de kleintjes knutselen en kleuren of zich uitleven op het springkussen. Bekijk voor meer informatie de website van Lepeltje Lepeltje. Het evenement vindt plaats op het Burgemeester Brouwerplantsoen van vrijdag 6 juni tot en met maandag 9 juni. Het foodfestival is geopend van 12.00 uur ‘s middags tot 0.00 uur ‘s nachts.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.