Lekker avondje ´speulen´op Nieuwe Erven

Zaterdagavond in de boerderij van Natuur-en cultuurwerkplaats Nieuwe Erven aan de Heiligenbergerweg: Op het programma van vanavond staan drie singer-songwriters. De zaal is goed gevuld met bezoekers, het podium staat in het volle licht en er staat een hele batterij aan muziekapparatuur. Alle ingrediënten voor een lekker avondje ´speulen´  zijn aanwezig. Met het Recordstoreday programma nog in de benen is het best lekker om achterovergeleund in je lekkere fauteuil te genieten.

 

(Foto: Cees de Vries)

(Foto: Cees de Vries)

Gig nummer één is Freek Liebrand die zich direct verontschuldigt voor het feit dat er vast heel veel fout gaat vanavond, want veel van zijn liedjes zijn nog vers en rauw. Krakerig komt deze man op stoom, maar dan is hij ook niet meer te stuiten. Zijn stemgeluid en manier van spelen hebben iets van The Cave Singers, gemixed met het ontwapenende van Jonathan Richman en een vleugje Henk Koorn van Hallo Venray. Het gaat over ellende en naarmate er meer ellende in zijn nummers zit vindt het publiek het steeds leuker worden. En er gaat weinig fout!

 

(Foto: Cees de Vries)

(Foto: Cees de Vries)

Dan Marijke Meems, theatermaker die momenteel met haar programma ‘Ik blijf liever zwemmen dan dat ik een keuze maak’ rondtoert door NL (donderdag 9 mei in De War in Amersfoort). Ook zij meldt meteen haar eeuwige strijd met de microfoon, voor het geval dat. Marijke is een stukje lieflijker, wil graag als klein meisje tegen haar vader aanliggen en speelt gevoelige deuntjes. Marijke had haar toy-piano trouwens mee en dat is best lastig spelen; met één hand op de toypiano en met de andere op de synthesizer, maar het lukte. Haar theaterprogramma moet haast wel net zo leuk zijn als dit optreden.

 

(Foto: Cees de Vries)

(Foto: Cees de Vries)

Michielen, het laatste optreden van de avond, had alle redenen om zich vooraf te verontschuldigen voor zijn optreden, want het was zijn eerste solo-debuut. Dat deed de gitarist van De Koorts echter niet en met zijn sferische muziek bracht hij het publiek in een geheel andere stemming; die van de Zen. Een mooie afsluiter die bij vlagen deed denken aan de band Durutti Column (jaren 80 mensen!), maar ook zeker raakvlakken had met Sigur Ros en At the close of every day.

De kampvuursessies op Nieuwe Erven worden elke derde zaterdagavond gehouden. Entree is gratis (vrijwillige bijdrage) en bij goed weer brandt er vanzelfsprekend een mooi kampvuur buiten. Een bijzondere plek, een goede programmering en een sfeervolle zaal.

Ben jezelf een talentvolle singer-songwriter geef je dan op bij Karen: kvs@nieuweerven.nl Zie ook de website.

 

(Foto: Cees de Vries)

(Foto: Cees de Vries)

 

Meer foto´s van Cees de Vries op zijn website.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *