Latin tenor ontmoet jazzy klaviertijger

Ramón Balderas Sánchez brengt de komende periode eens per maand Stadscafé de Observant in Latijns Amerikaanse sferen. ‘Don Ramon’ is zanger en bassist, maar in Amersfoort minstens zo bekend als festivaldirecteur van Dias Latinos. Op woensdag 9 april nodigt hij zijn beste Cubaanse vriend Ramón Valle uit om Amersfoort de mooiste boleroklanken te laten horen. De aanvang is 20:30 uur en de toegang gratis.

Ramon Valle foto: Govert de Roos

Ramon Valle
foto: Govert de Roos

Jazzpianist Ramón Valle vertelt verhalen, maar dan zonder woorden. Nadat hij in 1984 in Cuba afstudeert als klassiek pianist, speelt hij op vele podia in Cuba en in de rest van Latijns-Amerika. Hij staat bekend om zijn expressie en virtuoze pianospel. Hiermee wint hij de harten van het publiek vanaf de eerste noot.

Deze avond speelt de muziek van Armando Manzanero een grote rol. Hij is een van de grootste Mexicaanse bolerocomponisten, die inmiddels ontelbare composities heeft geschreven en zijn oeuvre nog steeds uitbreid. De bolero heeft als muzieksoort zowel in Mexico als Cuba de fundamenten van het huidige Latijns-Amerikaanse muziekspectrum gelegd. De te vertolken nummers verrassen en zitten vol improvisatie en vuur.

Meer informatie: www.observant.nl

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.