Latin festival Dias Latinos barst weer los in Amersfoort

Menigeen heeft Dias Latinos gemist als één van de gezelligste en vrolijkste festivals van Amersfoort. Daarom is de blijdschap des te groter nu de binnenstad van Amersfoort weer voor drie dagen toneel is van één groot Latijns-Amerikaans feest. Dias Latinos keert terug van vrijdag 30 juni tot en met zondag 2 juli terug op vier locaties. Met een keur aan swingende optredens van onder meer Rolf Sanchez, ZUCO103 en Joris Linssen & Caramba.

Dansfestival Dias Latinos hield drie jaar geleden op te bestaan onder meer wegens financiële nood. Een nieuw ambitieus bestuur met onder anderen Flint-directeur Harold Warmelink, is er echter in geslaagd weer een volwaardig festival neer te zetten. Met hulp van vele geldschieters en de passie en enthousiasme van festivaldirecteur Jörgen Raymann (50) heeft de eerste editie gelijk een uitgebreide en gevarieerde line-up weten neer te zetten. Verwacht salsa, merengue, tambu, cumbia, bachata, latin-jazz, workshops en uiteraard veel percussie en dans.

De Nozem Fotografie Amersfoort, Peter Putters

Festivaldirecteur Raymann legt in het Algemeen Dagblad uit dat de meeste artiesten voor een vriendenprijs wilden komen spelen, omdat zij zich realiseren dat er aan iets moois wordt gebouwd. Het festival krijgt geen tenslotte geen subsidie en is afhankelijk van goodwill en sponsors. Verschillende Amersfoortse ondernemingen sponsoren het festival of werken mee voor gereduceerde tarieven. Timo Braeken van het Amersfoortse ZinIn! Events draagt de verantwoordelijkheid voor de productie. Iris van Braam is door Harold Warmelink aangetrokken als coördinator van het zomerse festival. Zij is onder meer al jaren betrokken bij Amersfoort Sinterklaasstad.

Het gratis feest kent vier podia verdeeld over de binnenstad, elk plein versiert met kleurrijke festival vlaggen in een eigen kleur. Het hoofdpodium staat op het Lieve Vrouwekerkhof is tot Plaza Salentijn gedoopt en biedt ruimte aan acts zoals Ramon Valle, Zuco 103 en Rolf Sanchez. Het vaste podium op de Groenmarkt oogt intiemer en is toneel van optredens van onder meer @six en La Marcha. De Hof krijgt een klein en intiem podium. Je vindt hier een combinatie van kleine leuke bandjes, looporkesten, DJ’s en workshops. Op het Mooierplein (Drakennest) vindt je kleine Latin bandjes, workshops, maar ook meer ingetogen zangers.

Gevarieerde optredens
De hoofdact van Dias Latinos is niemand minder dan Rolf Sanchez. Sanchez is bekend van X Factor 2011 waar hij als derde eindigde en een verpletterende indruk achterliet op Nederland. Inmiddels is zijn talent wereldwijd bekend dankzij hits als Por Si No Te Vuelvo A Ver en de hit Qué Se Siente. Sanchez’ optreden vind plaats op het hoofdpodium op zondag 2 juli om 17:00.

Op vrijdagavond 30 juni treed ZUCO103 op het Lieve Vrouwekerkhof. ZUCO103 is een Nederlandse band, gevormd in 1999 en bestaande uit de Nederlandse drummer Stefan Kruger, de Duitse toetsenist Stefan Schmid en de Braziliaans-Nederlandse zangeres Lílian Vieira. De band pionierde ‘Brazilectro’ door Braziliaanse, jazzy en elektronische elementen te combineren. Het geluid van Zuco 103 wordt gekenmerkt door een combinatie van verschillende stijlen waaronder drum ’n bass, dub en afro.

Joris Linssen & Caramba spelen Mexicaanse muziek in het Nederlands. Joris is al sinds 1999 actief. Zanger Joris Linssen wordt vergezeld door zijn amigo’s Marcel van der Schot (accordeon en zang), Kees van den Hoogen (gitaar en zang), Erik van Loo (contrabas en zang) en Djem van Dijk (percussie en zang). Caramba staat bekend om de meeslepende verhalen van Joris, het virtuoze accordeonspel van Marcel, de prachtige meerstemmige samenzang en het aanstekelijke enthousiasme.

Dias in Concert
In december 2016 werd Dias in Concert in De Flint gehouden. Jörgen Raymann was als festivaldirecteur ook de presentator van de avond en liet zich verleiden tot enkele gewaagde uitspraken: ‘Binnen vijf jaar zijn we het grootste latinfestival van Europa.’ Bekijk hieronder de registratie van Amersfoort Gezien.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.