Krachtige en humorvolle klassieke muziek

Zang, saxofoon en piano. De Amersfoortse sopraan Henriette Feith bundelt in ‘Sax Chantant’ haar krachten met Aubrey Snell (saxofoon) en Linke Lever (piano) van het Arte Duo. Zij brengen een origineel en fris programma met krachtige en humorvolle muziek. De saxofoon zal hierin als een kameleon ook partijen spelen oorspronkelijk bedoeld voor klarinet, cello of viool. Het concert vindt plaats om 15.00 uur in de Johanneskerk, Westsingel 30, Amersfoort.

Met ‘Sax Chantant’ brengt Music on Chairs een nieuw concert in de serie originele oorspronkelijke vocale kamermuziekconcerten op de zondagmiddag. Het programma laveert behendig tussen de romantiek van Schubert en de minstens even vocaal ingestelde Diepenbrock, de late Poulenc, de Brit Arthur Bliss, de Spaanse saxofoon componist Pedro Iturralde en Nederlander Joost Kleppe. Deze laatste heeft speciaal voor deze combinatie liederen gecomponeerd op teksten van Annie M.G. Schmidt.

Bij de saxofoon denkt men over het algemeen aan jazz of pop muziek en niet aan klassiek. Eigenlijk een beetje vreemd, want de saxofoon is van oorsprong een klassiek instrument. Tijdens ‘Sax Chantant’ zal de saxofoon als een kameleon ook partijen spelen die oorspronkelijk bedoeld zijn voor andere instrumenten. Schubert (Der Hirt auf dem Felsen) en Poulenc (sonate) hadden een klarinet voor ogen, Diepenbrock (Berceuse) Arthur Bliss (Sea Love, Vocalise) een viool. Gespeeld door de saxofoon krijgen deze composities een heel bijzondere dimensie. Ook zijn er originele saxofoon composities van Joost Kleppe, verstild en geestig, en -buitengewoon swingend- van de voor velen onbekende Pedro Iturralde (Pequeña Czarda). Het leidt geen twijfel dat de saxofoon een uitermate ideaal instrument is in de klassieke kamermuziek en in de vocale kamermuziek in het bijzonder.

Klassiek saxofoniste Aubrey Snell en pianiste Lineke Lever maken al 16 jaar deel uit van het  Arte Duo. Beiden studeerden cum laude af aan de conservatoria van Utrecht en Den Haag.  Het Arte Duo  speelde op alle belangrijke concertpodia van het land. De ongewone combinatie waarvoor het Arte Duo koos, heeft ook verrassende gevolgen. Inmiddels zijn er speciaal voor het Arte Duo meer dan 20 stukken geschreven waarvan zij de wereldpremière op hun naam hebben staan. Van het Arte Duo zijn opnames gemaakt door Radio 4, De Concertzender en televisie. Lineke Lever en Henriette Feith werkten eerder samen tijdens een cd opname. Als trio is dit hun eerste samenwerkingsproject.

Concertlocatie
Het concert vindt plaats op zondagmiddag 19 maart om 15.00 uur in de Johanneskerk in Amersfoort. Zaal open: 14.30 uur. Na afloop gelegenheid tot napraten tijdens de borrel.
Entree
€ 18,50 per persoon. Online te bestellen via www.musiconchairs.nl, info@musiconchairs.nl of 06 52 62 85 97.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.