Komend weekend Groenmarkt Blues

Stichting Groenmarkt Festiviteiten organiseert in samenwerking met Hans Vanhorck voor de vierde keer op rij de Groenmarkt Blues. Op zaterdag 20 en zondag 21 september betreden grote namen uit de bluesscene het podium op de Groenmarkt.

Bluesliefhebber en kunstenaar Hans Vanhorck weet elk jaar hoogstandjes op het podium te zetten. De financiering gaat deels door middel van crowdfunding. Vanhorck verkoopt hiervoor exclusieve zeefdrukken. De opbrengsten gaan naar de programmering van blues-, roots-, en rockmuziek op de Groenmarkt, voor zowel dit jaar als volgend jaar.

Dit jaar is de line-up wederom indrukwekkend. Op zaterdag staan Burnin’ The Rules Project, The Veldman Brothers en 24 Pesos op het podium. Op zondag opent de band The Groovetakers de tweede dag van het festival. En niemand minder dan Gráinny Duffy sluit het bluesfestival af.

De Veldman brothers

De Veldman brothers

Line-up zaterdag 20 september
19.00 uur: opent de bluesband Burnin’ The Rules Project het festival met stevige door blues gedreven instrumentale rock. De thema’s zijn duidelijk en de gitaarmelodieën liggen makkelijk in het gehoor, met composities van Snowy White en Eric Johnson.
20.00 uur: bestijgt het Nederlandse bluesbroederschap The Veldman Brothers het podium. Blues en rhythm & blues, swingblues en deltablues, blues met een randje rock, blues met een randje soul of funk. Grenzen zien The Veldman Brothers niet.
22.30: sluit “The UK’s most exciting and original Blues band” 24 Pesos de avond af.

Line-up zondag 21 september
14.00 uur: trapt de band The Groovetakers af voor een sfeervolle middag. Onvervalst stevige rhythm & blues, rock ‘n roll en meeslepende slow blues.
15.30 uur: sluit de uit Ierland afkomstige Gráinny Duffy het bluesweekend af. All Access Magazine omschreef haar muziek als een “powerhouse of soul and inspiration mixed with desire and passion”.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.