Klankschaal Healingconcerten in Vathorst

In het Icoon Theater in Vathorst worden de komende maanden de zogenaamde Klankschaal Healingconcerten gegeven. Bij deze concerten, gegeven door Tjeerd en José Sloot kunnen bezoekers hun eigen matje en dekentje meenemen. De bedoeling is namelijk dat de bezoekers al liggend volledig tot rust kunnen komen. 

Het duo geeft de concerten al sinds 1998. Sinds 2005 geven zij elke maand een concert van een uur. Voorafgaand aan het concert geven ze een introductie aan de bezoekers over de instrumenten en over wat zij zoal kunnen ervaren tijdens het concert. Tjeerd Sloot: “Bezoekers kunnen helemaal tot hun kern terugkomen en kunnen als het ware hun energie verhogen door middel van de trillingen van deze instrumenten.” 

José en Tjeerd Sloot tijdens het Klankschalenconcert in de Flint op 9 augustus.

José en Tjeerd Sloot tijdens het Klankschalenconcert in de Flint op 9 augustus.

Omdat het de bedoeling is dat bezoekers in een soort ‘droomstaat’ terecht komen geeft Tjeerd de concerten ook wel de naam ‘Dreamtime healing’. “Sommige instrumenten, zoals de didgeridoo stammen af van de Aboriginals. Zij zien onze ‘wakkere staat’ als een droomstaat, en de droomstaat juist als ‘echte staat’. Wij willen onze bezoekers introduceren aan het idee van dreamtime zodat ze dit kunnen ervaren tijdens het concert.”

Wat voor instrumenten kunnen bezoekers verwachten? “Wij gebruiken kristallen klankschalen, maar ook drums en een didgeridoo. We hebben volgens mij wel meer dan honderd instrumenten, maar die gebruiken we niet altijd allemaal tijdens het concert. We spelen zoals het op dat moment voor ons goed voelt. Ook voor ons is het geven van het concert een helende ervaring. In de ruime zaal komt het geluid het beste tot zijn recht.”

De concerten worden gegeven op 24 oktober, 21 november en 12 december en kosten 15 euro per persoon. Aanmelden via levenslicht@ziggo.nl. Meer info op www.levenslicht.net.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.