Kamermuziekfestival Amerfortissimo beleeft vierde editie

De vierde editie van het Amersfoortse Kamermuziekfestival Amerfortissimo vindt plaats van woensdag 2 tot en met zondag 6 april. De St. Aegtenkapel in de binnenstad  is het festivalhart, daarnaast zijn er concerten geprogrammeerd in Kamp Amersfoort en Leerhotel Het Klooster. 

De in Hoogland opgegroeide violiste Lonneke van Straalen heeft in Amersfoort een uniek podium gecreëerd, waar zij samen met jonge en ervaren musici op het hoogste niveau kamermuziek toegankelijk maakt voor alle leeftijden. Door het koppelen van locatie en muzikale thema’s en het aantrekken van de beste Nederlandse solisten ontstaat steeds weer een uitdagend kamermuziekprogramma van hoge kwaliteit.

vleugel in St. Aegtenkapel

De serie ‘Più Amerfortissimo’ brengt muziek naar mensen die niet in staat zijn om naar de concertzaal te komen. Juist voor deze mensen heeft klassieke muziek een extra betekenis. De serie breidt uit met deze editie concerten in Meander Medisch Centrum, GGZ locatie Zon & Schild en Abrona.

Op zondag 6 april is de hele dag gevuld met muziek. De dag begint met kinderconcert ‘Vreemde Vogel’. ‘s Middags vindt in de St. Aegtenkapel een wereldpremière plaats, de uitvoering van een compositie die de jonge getalenteerde componist Max Knigge speciaal voor Amerfortissimo schreef. Het festival eindigt met een bijzonder slotconcert met twee werken van Franz Schubert.

Meer informatie op www.deflint.nl.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.