Jong talent steelt harten in De Observant

Afgelopen woensdag trapten drie jonge Amersfoortse singer-songwriters het nieuwe seizoen af in de Observant. Het Stadscafé biedt maandelijks jong talent een podium om hun zelfgeschreven liedjes ten gehore te brengen.

(Foto: Cees Wouda)

Lieke Heusinkveld aan de piano in de Observant. (Foto: Cees Wouda)

Wie zich eens prettig wil laten verrassen en getroffen wil worden door eenvoudigweg rake liedjes, moet zeker een keer naar de singer-songwriter avond gaan. Een tik gespannen, maar meer dan overtuigend lieten Lieke Heusinkveld, Colin van de Weteringh en Levi Oostermeijer hun songs woensdagavond, in steeds een half uur, aan de meer dan vijftig aanwezigen horen.

Lieke Heusinkveld begeleidde zich zelf op piano en kreeg ondersteuning van een drummer en een gitarist. De 19-jarige Amersfoortse maakte met haar Indie/folk liedjes veel indruk op de aanwezigen.

De songs van Colin van de Weteringh zijn meer popachtig en de teksten zijn anekdotisch. Hij begeleidde zichzelf met de gitaar en toverde de Observant om tot een sfeervolle huiskamer.

(Foto: Cees Wouda)

Singer-songwriter Colin van de Weteringh. (Foto: Cees Wouda)

De Nederlandstalige intieme en eigenzinnige liedjes van Levi Oostermeijer laten zich qua stijl niet direct vatten. De sfeer die zijn gitaarspel af en toe oproept is die van Nick Drake en qua tekst dringt zich soms een vergelijking met Spinvis op.

Het publiek bleef de hele avond geboeid luisteren, tot en met het laatste nummer.  En dat laatste nummer was een toegift van Oostermeijer, die de avond afsloot met een Engelstalig nummer dat niet door hemzelf was geschreven: een cover dus.  Met een lach verontschuldigde hij zich erom. Als beginnend artiest is zijn repertoire natuurlijk nog wat beperkt en als het enthousiaste publiek met een aanhoudend stevig applaus er nog eentje eist, moet je natuurlijk wat…

De volgende sessie is op donderdag 8 oktober. Welke  singer-songwriters dan zullen optreden, is nog niet bekend.

Meer foto´s op www.ceeswoudafotografie.nl

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.