Jesus Christ Superstar: passie op kleine, maar fijne schaal

De beroemde musical Jesus Christ Superstar was op eerste Paasdag 2015 weer terug in Café Miles. Na een paar jaar groots en succesvol te hebben uitgepakt in De Flint, deed een gezelschap van topmuzikanten en –zangers het deze keer zonder theater en zonder vaste rollen. Puur muzikaal en met heel veel passie bewees Miles eer aan de legendarische muziek van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice uit 1973 over de laatste dagen van Jezus Christus.

160327 JCS - 003

Het werd een geweldige uitvoering van de wereldberoemde musical, die velen van u waarschijnlijk grotendeels kunnen meezingen. Van het swingend-venijnige “Heaven On Their Minds” en het emotionele “I Don’t Know How To Love Him” tot “Could We Start Again Please” en de bijna humoristische “King Herod’s Song”, afgesloten met het prachtige instrumentale “John 19:41”.

Norman Kapoyos: zang en gitaar

 

Zanger / gitarist / mede-initiatiefnemer Norman Kapoyos: “Zes jaar geleden zat ik met mijn goede vrind Kobus Groen tijdens een paaslunch achter de piano. Bleek dat we allebei Jesus Christ Superstar woord voor woord uit ons hoofd kenden. Het idee om dit een keer live te doen was geboren. Een jaar later deden we een eerste voorzichtige editie in Café Miles. Vanaf het jaar daarna kreeg het project onder bezielende leiding van Teun van Essen een nieuw impuls: we mikten op de Theater & Congrescentrum De Flint N.V.. Compleet met orkest en een cast van een hele reeks Amersfoortse muziekvrienden.”

Op de eerste Paasdag ging het gezelschap terug naar de basis: ze gaven een geweldig eerbetoon aan de legendarische rockopera, door de mooiste nummers te spelen.

De cast bestond uit: Erik van Houten, Kim Naomi Pendjol, Abke Bruins, Rob Hogenboom, Joost Steltenpool, Peter Hendriks, Bouwe Bruins, Christian Oskam, David van den Bogaard, Kobus Groen en Norman Kapoyos. Jermain van der Bogt, beter bekend als Wudstik, zou ook meedoen, maar hij was geveld door een hardnekkige griep. Erik van Houten nam zijn partijen knap over.

160327 JCS - 004

Net als eerdere jaren nam Kobus Groen een aantal zeer sterke zangpartijen voor zijn rekening en hij speelde bovendien basgitaar.

160327 JCS - 001

Kim Naomi Pendjol in de rol van Yvonne Elliman / Maria Magdalena.

 

Kim Naomi Pendjol (zangeres bij de Boston Tea Party) deed voor de eerste keer mee, een lang gekoesterde wens om even een keer ‘Yvonne Elliman’ te mogen zijn. Haar versie van I Don’t Know How To Love Him was geweldig!

Het hele team neemt een welverdiende staande ovatie in ontvangst.

 

Het was daarbij niet te geloven dat men deze uitvoering slechts één keer kort had gerepeteerd: in de uren vlak voor de voorstelling! Voor sommige muzikanten en zangers zat de ervaring van vorige jaren er nog in, voor anderen was het een nieuwe ervaring.

160327 JCS - 440

Daar waar je voor de uitvoering eind dit jaar in de Heineken Music Hall tientallen euro’s per kaartje kwijt bent, was het concert in Miles volledig gratis. Vooruit, niet de originele Ted Neeley in de rol van Jesus, maar de Amersfoortse cast deed daarvoor nauwelijks onder en maakte er een waar muzikaal feest van!

Volgend jaar zal ‘The Passion’ natuurlijk niet meer in Amersfoort plaatsvinden, hopelijk wel weer deze uitvoering van Jesus Christ Superstar?

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.