Jeffrey Kant soleert in Amersfoort (update)

Trombonist Jeffrey Kant was zaterdagochtend 7 maart te gast in het programma Golfbreker Actueel van Golfbreker Radio. Herma Klein Kranenberg interviewde hem tijdens het Cultureel Kwartiertje over onder meer zijn optreden als solist ´s avonds met Orkestvereniging Amersfoort in de St. Franciscus Xaveriuskerk.  Herma Klein Kranenberg maakte voor Eempodium.nl een korte voorbeschouwing. De uitzending is te horen via deze link.

Jeffrey Kant is nog maar 22 jaar en toch speelde al bij grote Nederlandse orkesten, zoals het Residentie Orkest en het Concertgebouworkest. Hoewel hij daar speelde, trad hij nooit op als solist, zaterdagavond doet hij dat wel bij de Orkestvereniging Amersfoort. Op het programma staan werken als een Concertino voor trombone en orkest van Ferdinand David en de Tweede Symfonie van Bruch. Het orkest staat onder leiding van Hendrik Jan Brethouwer.

Een leuk nieuwtje is dat Jeffrey, samen met zijn medetrombonisten van het Amsterdamse Conservatorium, is doorgedrongen tot de finale van de Trombone Quartet Competition van de International Trombone Association. Dit is net 19 februari bekend geworden. De finale vindt plaats in Valencia in Spanje tijdens het Internationale Trombone Festival in juli. Ik ga hem daar zeker wat over vragen.

Als muzikaal intermezzo zal  hij een aantal fragmenten uit het concertino van David spelen. De eerste acht maten hiervan zijn berucht bij trombonisten. Dit omdat je ‘alles’ uit de kast moet halen om dit goed te kunnen spelen, zo moeilijk is het. Niet voor niets is deze compositie vaak een proeve van bekwaamheid voor trombonisten die ergens moeten voorspelen. Speciaal voor de luisteraars van Golfbreker Radio gaat Jeffrey Kant dit spelen.

Golfbreker Radio is te volgen via deze link

Jeffrey Kant

Jeffrey Kant.

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *