Jazzvocaliste Lils Mackintosh in De Observant

Elke maand nodigt saxofonist Alexander Beets bevriende artiesten uit om met hem in Stadscafé de Observant op te treden. Op 1 oktober komt jazzvocaliste Lils Mackintosh naar Amersfoort. Zij wordt deze avond begeleid door Nick van den Bos op piano, Nol van Bennekom op contrabas en bassist Remco van Schaik.

Lils Mackintosh (fotograaf Anne Noa Moolhuysen)

Lils Mackintosh (fotograaf Anne Noa Moolhuysen)

Als dochter van zowel een muzikale vader als moeder leek een carrière als muzikant voor de hand te liggen. Mackintosh werd op 17-jarige leeftijd gescout en verliet de kweekschool voor een muzikale carrière. Ze startte haar professionele carrière met een rol in de musical Hair en speelde daarna rollen in verschillende musicals. Ook zong ze in rock- en hardrockbands.

Het winnen van de vocalistenprijs van het Nederlands Jazzconcours Breda, zorgde voor een beslissende wending in haar carrière. Vanaf dat moment trad de jazzvocaliste veelvuldig op in binnen- en buitenland en stond ze meerdere malen op het North Sea Jazz Festival. Haar vierde album ‘Black girl’, een ode de Amerikaanse blueszanger en gitarist Huddie Ledbetter, werd geproduceerd door Hans Dulfer en leverde haar in 2000 de Edison Jazz Award op. Mackintosh wordt beschouwd als één van de meest vooraanstaande artiesten in het genre.

Alexander Beets begon zijn muzikale carrière in Groenlo, waar hij van zijn moeder muzieklessen kreeg op de piano en later ook op de klarinet. Toe hij later overstapte naar de tenorsaxofoon bleek al snel dat piano niet zijn voorkeur had. Hoewel hij besloot Beleids- en Organisatiewetenschappen te studeren en niet naar het conservatorium te gaan heeft hij zich ontwikkeld tot een veelgevraagd succesvol saxofonist. Hij speelt in diverse formaties en heeft cd’s opgenomen met andere saxofonisten zoals Hans Dulfer, Houston Person en Ronnie Cuber.

Aanvang: 20:30 uur. De entree is gratis.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.