Grafiekmanifestatie kunstenaars De Ploegh

Voor de 34-ste keer in het ruim tachtigjarige bestaan van kunstenaarsvereniging De Ploegh is er de Grafiekmanifestatie & Multiples. Dit laatste betreft niet-grafische maar wel dupliceerbare kunstvoorwerpen, bijvoorbeeld bronzen beeldjes. Tientallen grafici tonen steeds twee van hun werken, waarbij er een wordt aangeboden voor de speciale prijs van 111 euro en een tweede voor de voor hen gebruikelijke prijs.
Met zo veel producenten is de variëteit in technieken en vooral in beelden groot. Dit geldt ook voor de kwaliteit, al is die per definitie subjectief. Daarom hier geen kwaliteitsoordeel, dat moet iedereen maar voor zich uitmaken. In ieder geval loont het de moeite om een bezoek te brengen aan deze tentoonstelling.

Een paar namen wil ik hier nog noemen. Tineke van der Berg maakte een vrolijke en warme kleurets met de titel Het water in de stad. Het gaat om het sluisje tussen Grote en Kleine Spui in Amersfoort, met de leibomen aan weerszijden en de Koppelpoort op de achtergrond. Een ets om vrolijk van te worden.

Van Rolf Weijburg hangen er twee kleuretsen met impressies van reizen naar onder andere Australië. Prachtig en nauwkeurig getekend en met goede kleuren.

Gea Karthof maakte The road to civilazation III, alweer een kleurets, met een uniek handschrift. Het beeld nodigt uit tot langdurige bestudering, het geheel vangt het oog van de passant.

Tot slot twee fotomanipulaties van Nannita van der Veen: alleenstaande bladerloze bomen in het wit, sneeuw, de winter. Kandidaat voor de kwalificatie minder is meer.

 

Het water in de stad: Een vrolijke, warme weergave van een historisch stuk Amersfoort. Tineke van der Berg.

Deelemende kunstenaars: Gerard Akerboom, Hanneke Barendregt, Karin Beek, Tineke van den Berg, Barbara Bläsing, Hannah Blom, Jacqueline Bohlmeijer, Carolien Brusse, Monika Buch, Frank Dekkers, Michiel Deylius, Marie-Louise Dooijes, Willemijn van Dorp, Harry Dukker, Willy van der Duyn, Hans Emmelkamp, Annette Fienieg, Yoke van der Flier, Lucia Fransen, Bernadette Goossens, GRAFISLAVA/Visser, Van der Ven, Annelies de Greef, Famke Hajonides, Marianne Heemskerk, Bea van der Heijden, Ron Jagers, Marjan Jaspers, Monica de Jong, Wim Jonkman, Gea Karhof, Annemiek van Kollenburg, Flip Lambalk, Wilma Luigjes, Nan Mulder, Heleen van Nieuwland-troj, Frits Nolte, Gijs Pape, Margherita Pianarosa, Mark van Praagh, Marieloes Reek, Marcel Schellekens, Mary Schermer, Cécile van Spronsen, Maartje Strik, Joke Struik, Ans Tellegen, Hannie Terpstra, Tom Thijsse, Nannita van Veen, Jos Verschaeren, Rolf Weijburg, Erica Welling, Philip Wiesman, Niek Wittebrood

Openingstijden: woensdag t/m vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. Plus op de hier onder vermelde zondagen. Adres: Coninckstraat 58 te Amersfoort. Meer informatie: www.deploegh.nl .

De Ploegh verzorgt tijdens de expositieperiode vier lezingen:

– 22 januari een kunstenaarsgesprek onder leiding van graficus Frits Nolte, met onder anderen Gea Karhof
– 29 januari een rondleiding door graficus Henk van der Ven
– 19 februari ‘waarom maak ik wat ik maak?’ door graficus Wim Jonkman
– 26 februari een lezing over houtsnedes door graficus Frank Dekkers.

Getagd , . Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.