Golfbreker Radio en Eempodium vullen ‘Cultureel Kwartiertje’

Met een interview van ´functioneel´Eempodiumvoorzitter Jaap Hengeveld door Herma Klein Kranenberg is zaterdagochtend de samenwerking tussen Golfbreker Radio en Eempodium.nl van start gegaan.

In het Cultureel Kwartiertje van het tweewekelijkse radioprogramma Golfbreker Actueel ( 9.00-11.00 uur) zal Herma Klein Kranenberg voortaan een bekende of minder bekende Eemlandse schrijver, kunstenaar, zanger, musicus, acteur of theatermaker interviewen. Eempodium.nl zal daarvan in het vervolg steeds een vooraankondiging doen. Na de uitzending is het programma bovendien te horen via een link in het artikel.

Jaap Hengeveld in gesprek met Herma Klein Kranenberg in de studio van De Golfbreker.

Jaap Hengeveld in gesprek met Herma Klein Kranenberg in de studio van Golfbreker Radio. (Foto:  Roelof Meijer)

Schrijfster en presentatrice Herma Klein Kranenberg sprak zaterdagochtend dus met met fotograaf, schrijver en medeorganisator van de Marathon Amersfoort, Jaap Hengeveld onder meer over het eenjarig bestaan van Eempodium.nl. Aan dat culturele platform voor de regio Eemland werken diverse gerenommeerde fotografen en journalisten mee, die Eempodium gebruiken om zichzelf te profileren. De organisatie staat, maar moet nog verder worden uitgebouwd.

Klein Kranenberg merkte scherp op dat het voor iedereen toegankelijke ´feestje´ dat de organisatie volgende week zaterdag in De Rooie Cent geeft, op Valentijnsdag is. Daar hadden de organisatoren niet echt bij stil gestaan moest Hengeveld toegeven: het was al een hele klus een om geschikte datum te prikken.

Hengevelds culturele tip voor dit weekend was het concert zaterdagavond van Jan Akkerman en Eric Vaarzon Morel (twee topgitaristen die een grote liefde delen voor flamenco en Paco de Lucia) in het Beauforthuis.

Hieronder het interview

https://soundcloud.com/eempodium033/hermakleinkranenburgzaterdag7feb2015

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *