Gitarist Ben Poole fluistert en scheurt in De Noot

Het lukt niet veel artiesten om in een vol bluescafé alle gasten volledig stil te krijgen. De Britse bluesgitarist Ben Poole kreeg het afgelopen zondagmiddag wél voor elkaar, nota bene tijdens de solo van “Hey Joe” van Jimi Hendrix.

Het is heel normaal dat bij een bluesconcert in het gezellige café van Henk Hak de gasten tijdens het optreden een babbeltje met elkaar maken. Geen probleem, meestal staat de muziek hard genoeg om niet te storen, dat hoort nou eenmaal bij blues in een sfeervolle kroeg. Maar als de band dan ineens stilvalt en de leadgitarist langzaam zijn spetterende solo omtovert in een fluisterzacht snarengetokkel, met het volume echt volledig op nul, dan hoor je bij een elektrische gitaar alleen nog iets als iedereen echt stil is. Ben Poole kreeg dat weer voor elkaar. Indrukwekkend!

[slideshow_deploy id=’7175′]

Het was vrijwel exact een jaar geleden dat Ben Poole in Hoogland was voor een concert in De Noot. Dit jaar met twee nieuwe bandleden, alleen drummer Craig Bacon kwam net als vorig jaar mee. De nieuwe formatie stond echter als een huis, het was niet te merken dat de toetsenist zich pas twee maanden eerder bij de band had aangesloten.

Het publiek werd verder nog verrast met een spetterend gastoptreden van de nog zeer jonge Limburgse gitarist Guy Smeets, die een nummer mocht meedoen met Ben. Genieten!

Het publiek bestond uit veel trouwe fans van de gitarist, soms van ver buiten Amersfoort. Een warm bad voor Ben Poole, die enkele jaren eerder al optrad bij het Highlands Festival en sindsdien een trouwe gast is bij het Hooglandse bluescafé De Noot.

Volgend jaar weer hier? Ja, vast wel, denkt Poole. “Maar dan wel zonder dat baardje”, grapt vaste Noot-bezoekster Christien. “Ja, ik was een beetje lui”, verontschuldigt de artiest zich. Gelukkig was het spel er niet minder om.

Bekijk meer foto’s van het optreden (ook te zien voor mensen zonder Facebook)

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.787357284679133.1073742033.100002146071698&type=1&l=6ed6530126

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *