‘Gejaagd door de wind’ in De Flint

‘Gejaagd door de wind’ is een klassieker. Zowel het boek als de film waren een wereldwijd succes. Het beroemde liefdesverhaal is nu ook op het toneel te bewonderen. Woensdag 28 mei is ‘Gejaagd door de wind’ te zien in de Flint.

20140528 Matzer Theaterproducties -  Gejaagd door de wind (Jean Philipse)

De woeste liefdesgeschiedenis speelt zich af in het Amerika ten tijde van de Burgeroorlog. Een tijd waarin, net zoals nu, bestaande zekerheden als positie en welvaart wankelen. Scarlett, een jonge vrouw, weet precies wat ze wilt hebben, maar grijpt mis en begint opnieuw. ‘Gejaagd door de wind’ is een klassieker over de liefde met meeslepende muziek, sensuele blikken en prachtige kostuums.

De rol van Scarlett O’Hara wordt gespeeld door Anna Drijver. Gouden Kalf-winnaar Nasrdin Dchar is te zien als de vrijgevochten buitenstaander Rhett Butler. De kostuums zijn speciaal voor dit stuk ontworpen door de Nederlandse ontwerper Jan Taminiau. In veel kostuums is denim verwerkt. Jan Taminiau slaat hiermee een brug tussen de katoenplantages, die in het stuk een belangrijke rol spelen, en de hedendaagse mode.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.