Gaypride kleurt Amersfoort roze

Donderdag 31 juli was de Gaypride Amersfoort. Regenboogvlaggen en roze decoratie sierden de pleinen. Zelf aan de Onze Lieve Vrouwetoren wapperde de regenboogvlag. Op alle pleinen was het feest en genoot iedereen, homo en hetero, jong en oud. Door de winkels en straten in de binnenstad renden de deelnemers van de Rainbow Run en in de grachten voeren roze uitgedoste boten.

De Gaypride Amersfoort begon met de Roze Markt. Onder een zomers stralende lucht liepen vele bezoekers te snuffelen tussen de kleiding, sieraden, zonnebrillen en decoratiematerialen. Bij de informatiekraampjes werd belangstellend gesproken met vertegenwoordigers van Artikel 1 Midden Nederland, het COC en Roze in Blauw.

Aan het begin van de avond verzamelden ruim 150 renners zich aan de voet van de Onze Lieve Vrouwetoren. Hier gaf wethouder Bertien Houwing het startschot van de Rainbow Run. Een bont uitgedoste stoet ging niet alleen door de straten en het plantsoen, maar kwam ook door sportwinkel Wim Jaquet en restaurant Pallas Athene.

’s Avonds was het gezellig op de Groenmarkt. Op dit knusse plein stonden het Amsterdams Rozenkoor en Roca Rosa uit Amersfoort. Deze koren bleken elkaar te kennen en sloten de avond daarom gezamenlijk af. De zusjes Joyce en Marie Louise Geurtsen traden ook op en wisten het hele publiek te betrekken bij hun optreden met musicalnummers, Songfestivalmedleys en hits van Abba.

foto: Jan Slagter

foto: Jan Slagter

De Hof kleurde volledig roze. Op het podium, wat baadde in een zee van licht, traden DJ’s en zangeressen op, waaronder B-Hetty, Lady Galore en Forever Amsterdam. Het publiek had duidelijk zin in een feestje en al vanaf het begin was het plein goed gevuld met dansende mensen. Vrijwilligers van de Gaypride liepen rond en boden mensen gekleurde polsbandjes aan in ruil voor een bijdrage aan het evenement. De bandjes vonden gretig aftrek en aan het eind van de avond waren ze dan ook zo goed als uitverkocht.

Op 14 augustus is de afterparty van de Gaypride bij JT Amersfoort. Op deze speciale Gay Night wordt de film Boat Trip vertoond. Een avond om gezamenlijk nog eens terug te kijken op deze mooie roze donderdag in Amersfoort. Voorafgaand aan deze film is de première van de aftermovie van de Gaypride Amersfoort. De aanvang is 21:00 uur en kaarten zijn verkrijgbaar via de JT Bioscoop.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.