Gare du Nord: al 15 jaar aan de top

De Nederlandse band Gare du Nord bestaat al 15 jaar en tourt momenteel door de Nederlandse theaters om dit groots te vieren, deels met een vernieuwde bezetting. Op donderdag 25 februari 2016 deden ze De Flint in Amersfoort weer aan, met werk van het gloednieuwe album “Stronger!”, en natuurlijk ontbraken ook diverse klassiekers niet, waaronder de grote hit “Beautiful Day”.

160125 Gare du Nord - 002

Voor het eerst werd gebruikgemaakt van achtergrondbeelden van onder meer de New Yorkse kunstenaar Keith Haring en de onlangs overleden David Bowie.

Na het succesvolle concert in De Flint in 2015 stond tijdens de nieuwe tour van 2016 uiteraard ook Amersfoort weer op het programma. Jammer genoeg was de zaal deze keer lang niet uitverkocht, tot verbazing en teleurstelling van de betrokken. Een halfvolle zaal, die een jaar geleden nog vrijwel vol was!

160125 Gare du Nord - 001

Aan de geweldige muziek kan dat niet gelegen hebben. Vermoedelijk was het vooral te wijten aan de vakantieperiode, waarin velen – net als het koningshuis – op wintersport waren. “Daar had niemand rekening mee houden,” vertelt Barend Fransen in de pauze. Fransen was een van de twee oprichters van Gare du Nord en is nog steeds actief betrokken bij de band, hoewel hij zelf niet meer op het podium staat.

160125 Gare du Nord - 004

Dat het niet uitverkocht was, mocht de pret echter niet drukken. De deels vernieuwde band staat als een huis!. Wat een topband is dit toch elke keer weer Zangeres Dorona Alberti is met haar fraaie stem en zwoele blikken natuurlijk een zeer belangrijke spil in het geluid en de visuele kracht van de band.

160125 Gare du Nord - 005

Maar ook zonder haar staan de vijf uitstekende muzikanten hun mannetje. Het concert opende zelfs instrumentaal, met een hoofdrol voor gitarist Aron Raams en Guus Bakker op de grote contrabas. Ook verderop in het programma volgden enkele zeer gevarieerde instrumentale songs.

160125 Gare du Nord - 006

Met de grootste hit “Beautiful Day” kwam een deel van het publiek uiteindelijk zelfs uit de stoelen, al was dat deze keer wat aarzelender dan een jaar geleden.

160125 Gare du Nord - 007

Hopelijk de volgende keer weer een volle zaal, deze topband verdient het.

Veel foto’s

Heel veel foto’s van dit concert vind je op Facebook (ook te zien zonder lid te zijn van Facebook):

 

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.