Frank Groothof brengt Carmen tot leven

Elk kind dat ooit Sesamstraat heeft gekeken kent Frank Groothof. Als geen ander weet hij opera’s te vertalen voor klein en groot. Samen met tekstschrijver Harrie Geelen nam hij de fameuze opera ‘Carmen’ onder handen en maakte er ‘Carmen en Flamenco’ van. Een theatervoorstelling voor iedereen vanaf 7 jaar. Deze voorstelling is op vrijdag 21 maart om 19.00 uur te zien in de Flint.

In deze familievoorstelling zingt en danst Frank het verhaal van de mooie Carmen en de boerenjongen José. De heetgebakerde Carmen stort haar minnaar José in het ongeluk terwijl ze de stierenvechter Escamillo om haar vinger windt. Ze lapt alle wetten aan haar laars, maar uiteindelijk ontkomt ook zij niet aan het noodlot.

Tien jaar geleden stond Frank Groothof ook al op het toneel met deze muzikale voorstelling. Dit keer wordt hij omringd door tien vrouwen die zingen, dansen en muziek maken. Samen met de tekeningen van Thé Tjong-King komt het verhaal van de liefde tussen Carmen en José tot leven.

De Volkskrant gaf vier sterren aan de voorstelling en schreef; ‘In Carmen en Flamenco vertolkt Frank het verhaal vol verlangen, hartstocht, jaloezie en dramatiek opnieuw vanuit perspectief van de worstelende José.’

Meer informatie en tickets vind je op de website van de Flint.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.