FOTOexpo202 keert terug met expositie op Grote Haag

FOTOexpo202 keert terug met een expositie van Atze Haytsma en Nico Brons. Ruim een half jaar geleden moest FOTOexpo202 haar ruimte aan de Leusderweg verlaten en leed het collectief een slapend bestaan. Onlangs kreeg FOTOexpo202 een mooie ruimte aangeboden aan de Grote Haag 127. Vanaf 10 januari is de expositie van Brons en Haytsma elke zaterdag van 13:00 tot 17:00 te bezichtigen.

Een expressieve foto van een optreden tijdens Amersfoort Jazz Festival van Nico Brons.

Een expressieve foto van een optreden tijdens Amersfoort Jazz Festival van Nico Brons.

Door het welwillend en actief meedenken van fotografen Atze Haytsma en Nico Brons kan FOTOexpo202 een mooie expositie presenteren. Nico laat een aantal van zijn heel expressieve foto’s van optredende jazzartiesten zien, en Atze heeft geput uit zijn ruimte verzameling gebeeldhouwde naakten. Beide hebben gekozen voor zwart-wit.

Atze Haytsma (1929) is beeldhouwer van opleiding en is op de Kunstacademie in Amsterdam al begonnen met het fotograferen van naaktmodellen als voorbeelden voor de studenten beeldhouwkunst. Nog altijd willen de modellen graag door hem gefotografeerd worden. Hij werkt nog met analoge techniek; de foto’s maakt bij met zijn Rolleiflex camera’s en hij ontwikkelt zelf en maakt ook zelf zijn prints. Atze exposeerde ook tijdens Amersfoort Fotostad; voor verkoop wordt hij vertegenwoordigd door Ravestijn Gallery in Amsterdam.

Nico Brons is in 2013 afgestudeerd aan de Fotoacademie op zijn specialiteit iPhone-fotografie; daarmee maakt hij kunstzinnige, mystieke beelden. Hij is actief als freelance fotograaf. Sinds enkele jaren is hij ook de vaste fotograaf voor het Rabobank Amersfoort Jazzfestival en heeft daarmee al veel bekende jazzartiesten voor zijn lens gehad. Hij weet de artiesten op precies het goede moment te treffen. Nico wordt voor verkoop vertegenwoordigd door Draumlist.

De expositie is in de maand januari iedere zaterdag open van 13:00 tot 17:00 uur met ingang van 10 januari.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *