Fotocollectie Deen van Meer in de Flint

In de vernieuwde Flint is het werk van fotograaf Deen van Meer door het hele gebouw heen te zien. Het theater selecteerde 21 beelden, afkomstig uit een oeuvre van 25 jaar fotografie. De levensgrote theaterscènes vormen een vast onderdeel van de Flint en zijn verdeeld over de vele gangen en foyers. Deen van Meer is geen onbekende: hij fotografeerde onder meer voor Disney en Joop van den Ende Theaterproducties.

Deen van Meer fotografeert al 25 jaar. Theaterfotografie – wat een geheel eigen aanpak vereist – is steeds meer zijn expertise geworden. Het is ontstaan vanuit zijn passie voor dans: hij begon met het vastleggen van de repetities van Het Nationale Ballet.

Fotowand Deen van Meer Foto: Paulien Kompier

Fotowand Deen van Meer
Foto: Paulien Kompier

In zijn foto’s tracht Van Meer de essentie van theater uit te drukken. De beelden die zijn geselecteerd voor de Flint vertegenwoordigen scènes uit zowel theatervoorstellingen als dans, opera en musical.

De Flint heeft nog een link naar fotografie: de Sint Aegtenkapel is verbouwd en zal gaan fungeren als expositieruimte, onder meer voor fotografie.

Fotowand Deen van Meer Foto: Paulien Kompier

Fotowand Deen van Meer
Foto: Paulien Kompier

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.