Fotoboek Jeroen Hansen: weemoed en schoonheid

Signs of Life heet het nieuwe fotoboek van Jeroen Hansen. De Amersfoortse fotograaf reisde door heel Europa om bermmonumenten te fotograferen. Zijn foto´s roepen weemoed op, maar creëren ook schoonheid.

Met zijn boek vestigt Hansen extra aandacht op bermmonumenten. Hij legde de manier vast waarop nabestaanden hun dierbaren herdenken op de plekken waar ze het laatst in leven waren. Vaak langs de openbare weg, soms ook in de vrije natuur.

,,Bij een monument in de buurt van Dokkum sloeg de twijfel toe. Doe ik hier wel goed aan? Ben ik geen voyeur? Ik heb toen contact gezocht met de nabestaanden en uitgebreid met ze gesproken.”

Een bermmonument op Lazarote. Foto: Jeroen Hansen

Een bermmonument op Lazarote.
Foto: Jeroen Hansen

De jaargetijden, de landschappen en de culturele achtergronden hebben een prominente rol in het fotoboek. Mirjam Klaassens, afgestudeerd op het fenomeen bermmonumenten, beantwoordt in een essay de vraag waarom mensen een bermmonument plaatsen.

Voor een uitgebreid artikel over Signs of Life en nog enkele foto´s klik je op:
http://www.cultureelpersbureau.nl/2015/03/signs-life-fotografische-ode-aan-bermmonumenten/

Eempodium.nl werkt samen met Cultureelpersbureau.nl. Bijdragen die ook interessant zijn voor lezers van buiten de regio Amersfoort worden op deze landelijke website geplaatst.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *