Foto-expositie van de CoCoNuts in Grand Café Vyssotski

Muziek is van oudsher voedsel voor het volk of het nou klassiek is, jazz of experimentele popmuziek; er zijn maar weinig mensen die niet genieten van muziek. Bij live-muziek komt daar nog een extra dimensie bij, namelijk die van het aanschouwen van de artiest. Daar maken we tegenwoordig allemaal kiekjes van, want we willen toch wel even laten weten aan onze vriendjes dat we er bij waren.

door Henk Logman

Zo zijn fotografen Cees de Vries, Cees Wouda en Nico Brons (fotocollectief CoCoNuts) regelmatig te vinden bij de diverse evenementenpodia. Gewapend met grote fototas, dito lenzen en meerdere camera’s zijn ze veelal te vinden op de eerste rij, op zoek naar die ene foto die net even wat beter, mooier en spannender is.

Neem nou de prachtige foto van good old Barry Hay van de Golden Earring gemaakt door Nico Brons: de leeftijd spat van de foto af, Barry wordt er niet minder mooi van overigens.

Of de foto van Singersong-writer Robin Haijes in opperste concentratie, voetjes scheef op de kruk, lichaam in een krampachtige pose en ogen gericht op een denkbeeldig punt ergens ver weg in de zaal…je ziet dat ze het allemaal reuze spannend vindt en Cees de Vries heeft dat heel scherp vastgelegd.

Cees Wouda fotografeert zijn fascinatie voor Giovanca: recht voor z’n raap, diep in het gezicht met een bijzondere fijngevoeligheid voor detail.

´Een lange wand vol foto´s van live-muziek´ Foto: Cees de Vries

´Een lange wand vol foto´s van live-muziek´
Foto: Cees de Vries

Fotografie is zeker meer dan alleen maar het schieten van snelle plaatjes. Een goede foto onderscheidt zich door de momentkeuze, de juiste uitsnede en de net even iets andere belichting. Het oog van de fotograaf en daarmee ook het beeldhandschrift is duidelijk herkenbaar in de kwalitatief goede foto’s van deze drie kokosnoten. En gelukkig mogen we daar allemaal van meegenieten. Een hele lange wand vol actiefoto’s op een plek die daar bij uitstek voor gemaakt is: de kroeg.

Een selectie van het werk van de CoCoNuts is nu te zien in Grand Café Vyssotski aan het Lieve Vrouweplein in Amersfoort.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *