Flint (deels) onder slopershamer

De pui van de hoofdingang van het Amersfoortse theater De Flint is maandag gesloopt. De pui moest wijken voor een grote verbouwing aan de buitenkant van het gebouw. Bij de hoofdingang komt namelijk een transparante glazen kap, die doorloopt tot aan de foyers en het restaurant.

 

sloop pui hoofdingang 7 juli 2014.klein2

 

,,Het wordt precies zoals een theatrale entree hoort te zijn”, belooft het theater. De vernieuwing van de Flint duurt de hele zomer. Kernwoorden zijn transparantie, ruimte en licht. De ooit zo moderne en karakteristieke pui, gebouwd in 1977 door Otto Greiner, wordt vervangen door een grote glazen gevel met een eigentijdse uitstraling. ,,Het wordt een echte eyecatcher, die de start van een complete avond uit in De Flint markeert’0

De sloop van de Flint is stukje bij beetje te volgen via de sociale media. Naarmate de zomer verstrijkt zullen de veranderingen steeds zichtbaarder worden. De officiële opening is op 27 september. Houd de berichtgeving in de gaten voor meer updates, foto’s en informatie omtrent de vernieuwing.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.