Festivals troef in Amersfoort

Amersfoort lijkt dezer dagen één groot festival, er gebeurt van alles en er staat nog veel in de startblokken: Lepeltje Lepeltje, The Real Showman’s Fair en het thuisfestival van FCA Amersfoort.

Lekker eten en drinken op een gezellige en mooie locatie terwijl ook nog eens van het ene na het andere optreden te genieten valt. Het nieuwe festival Lepeltje Lepeltje is vrijdag begonnen en duurt nog tot en met maandag. Gezien de drukte op het festivalterrein vrijdagavond (met onder meer een optreden van Tess et les Moutons Magnifiques) heeft het met succes ingespeeld op een kennelijk grote behoefte in de regio aan een dergelijk toegankelijk en sfeervol festijn.

20140606_202234

Zondag begint met Crisis en eindigt met de smartlappen van Peter Bruys. Daartussen Hunker, IX, Lubbertus en Oscar Die Plaatjes Draait. Maandag eerst Bonnefooi en vervolgens opnieuw Lubbertus. Dan Manon Kolman & Michiel Munnike, Paint It Bert, Postcards From Mars, The Strangerblues en Thud Hola van het Barre Tijden dj-collectief. Dirk Tuizenga draait zijn dansbare plaatjes voordat Ympressy afsluit met een passend live optreden.

Inmiddels is op het Eemplein het podium al helemaal klaar voor de thuiswedstrijd van FC Amersfoort, oftewel ´de supercup der Amersfoortsche popmuziek´. Zondag treden daar diverse regionale bands op en niet de minsten: Blaudzun, Wudstik, Jett Rebel en Handsome Poets, om er maar een paar te noemen.

Het programma:

14:00 Blaudzun
15:00 dj Groefmeester K
15:45 Jett Rebel
16:30 dj Groefmeester K
17:15 Wudstik
18:00 dj Say A Say M
19:00 Handsome Poets
20:00 dj Say A Say M
20:45 Great Minds
22:00 Derde helft; Afterparties

Tegelijkertijd vindt op de Zonnehof het festival  The Real Showman’s Fair plaats in en rond het Rietveld Paviljoen op de Zonnehof. Het is een minifestival dat bestaat uit attracties bekend van De Parade zoals De Zweefmolen, Fontijnbar, Café Correct, Silent Disco, Theatre Royal, de Leeuwenkooi en de Vliegende Vleugel. En natuurlijk de eigen “Showmen” met onder anderen: Ellen ten Damme met het Blauwe Paard, de Gillende Keukenprins, de Levende Jukebox, Hendrik Jan de Stuntman en de Man die door zijn Ogen Ademt.
’s Middags start The Real Showman’s Fair met voorstellingen voor jong en oud. Rond 18.00 uur barst het Spektakeldiner los en gaan artiesten, medewerkers en bezoekers met elkaar aan tafel. Rond 22.00 uur sluiten de Showmen de theaters en is er nog tijd voor een dans in de Silent Disco of bij een van de bands in Café Correct.

onno 066

Net als Lepeltje Lepeltje duurt dit festival tot en met maandag.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.