FASadE organiseert Architectuurprijs Amersfoort

architectuurprijsArchitectuurcentrum FASadE organiseert dit jaar, in samenwerking met de gemeente Amersfoort, voor de zesde maal de Architectuurprijs Amersfoort. Thema van de Architectuurprijs 2014 is de culturele en maatschappelijke betekenis van architectuur. Ofwel: waarom is architectuur belangrijk voor de stad en voor de mensen die in de stad leven? Iedereen kan een of meerdere projecten aanmelden voor de prijs. Inzenden kan tot en met vrijdag 14 maart.

Met de organisatie van de Architectuurprijs Amersfoort beoogt FASadE om de stad Amersfoort duidelijk als architectuurstad te positioneren. Elke inwoner of betrokkene kan een gebouw aanmelden dat in de periode van december 2010 tot medio maart 2014 in de gemeente Amersfoort is gebouwd. De inzendingen worden verdeeld in categorieën op basis van de bouwkosten. Daardoor hebben zowel kleine bouwwerken als grote complexen kans om te winnen. De inzendingen worden beoordeeld en per categorie wordt een aantal gebouwen genomineerd. Per categorie kiest een onafhankelijke vakjury uiteindelijk het winnende gebouw.

De genomineerde gebouwen dingen eveneens mee naar een publieksprijs. Het publiek kan in de maand juni 2014 in een tentoonstelling op de traverse van station Amersfoort de nominaties beoordelen en stemmen op zijn of haar favoriete gebouw. De meeste stemmen bepalen welk gebouw de publieksprijs krijgt. Prijsuitreiking vindt plaats tijdens een feestelijke manifestatie in juli 2014.

Meer informatie op www.architectuurprijsamersfoort.nl.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.