Eerbetoon aan Cash ‘Live in Folsom Prison’

Folsom Prison blues, Cocaine blues, I walk the line, Give my love to Rose, Jackson …
Stuk voor stuk alom bekende liedjes van Johnny Cash, gezongen tijdens zijn legendarische concert in de gevangenis Folsom in Californië. Lak aan de gevestigde orde en een diepe verbondenheid met de mannen die in tegenstelling tot Cash, wel over ‘de grens’ waren gegaan. Wie het live-concert hoort, is na het droge welkom ‘Hello, I’m Johnny Cash’ en het daaropvolgende oorverdovende onthaal van de gevangenen en de eerste tonen van Folsom Prison blues, meteen gegrepen.

Def American, eert Johnny Cash op vrijdag 18 mei in Fluor

Def Americans brengt een eerbetoon aan het legendarische liveconcert van Johnny Cash in Folsom Prison. (Gijs Spierings)

Def Americans

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat het concert plaatsvond, reden voor de Eindhovense tributeband Def Americans een eerbetoon te brengen aan Cash. Op vrijdag 18 mei brengen zij in het Amersfoortse poppodium Fluor het illustere live-album ten gehore.

Cash-geluid

Er zijn tributebands en tributebands en sommige Cashfans zweren bij ‘het origineel’. Als dat het tijdelijke voor het eeuwige heeft verwisseld, nou ja dan volstaan verder de cd’s en video-opnames. Maar dat is jammer. Zo kun je namelijk iets missen wat je wel degelijk zou hebben geraakt. En Def Americans is een band die daar steeds weer in weet te slagen. Het Eindhovense gezelschap is niet zomaar een coverbandje, de band wordt alom geroemd voor het ‘authentieke Johnny Cash-geluid’. Zanger Elco Weitering klinkt als Cash en de drummer, bassist en gitarist spelen strak en volledig in dienst van de zanger. En ja ook van de zangeres, want Kim Wolterink neemt de zangpartijen van June Carter voor haar rekening. Wie naar Fluor gaat, zal het gevoel krijgen dat ‘The man in black’ zelf aanwezig is en de zware jongens van ‘Folsom State Prison’ toezingt.

Gejuich

Een aardig weetje is overigens dat het gejuich van de gevangenen na de passage ‘But I shot a man in Reno / just to watch him die’ pas na afloop is toegevoegd aan de geluidsopnames. De gevangenen vreesden represailles van de bewakers en hielden zich in. Ook lieten ze live niet veel instemming blijken na de grappig verpakte maar vlijmscherpe kritiek van Cash op de gevangenis. Het publiek in Fluor daarentegen kan vrijdag 18 mei in alle vrijheid en naar hartenlust genieten en juichen.

 

DEEL DIT BERICHT (lees de voorbeschouwing op Eempodium) op onze Facebook pagina en WIN TWEE KAARTJES voor het concert in FLUOR op vrijdag 18 mei. De winnaar krijgt woensdag 16 mei bericht.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.