Eemhuis opent met uitgebreide feestweek

Het Eemhuis viert haar opening met een feestelijke week met activiteiten voor jong en oud. Van donderdag 12 juni tot donderdag 19 juni biedt het splinternieuwe culturele centrum aan het Eemplein een gevarieerd cultureel kennismakingsprogramma. Verwacht onder meer veel activiteiten die te maken hebben met muziek, lezen, schrijven, theater, kunst, geschiedenis, voedsel en dans.

De vier organisaties die gehuisvest zijn in het Eemhuis zijn Kunsthal KAdE, Archief Eemland, Scholen in de Kunst en Bibliotheek Eemland. Het programma van de openingsweek kent elke een ander thema of een andere leeftijdsgroep. Op deze manier is er voor iedereen een interessante activiteit en tonen de organisaties wat de regio Amersfoort van hen kan verwachten. Het volledige programma is te bekijken in de folder die samen met de Stad Amersfoort is bezorgd. Je kan ook de digitale versie van de folder raadplegen.

Op donderdag 12 juni bestaat Amersfoort 755 jaar en wordt de opening van het Eemhuis ’s morgens officieel gevierd voor genodigden. Vanaf 14.00 uur is het Eemhuis voor het publiek geopend. s’ Avonds spelen van 20:00 tot 22:00 uur verschillende bands van Scholen in de Kunst oude en nieuwe songs in de centrale hal.

Van 13 tot en met 19 juni zijn er dagelijks de volgende activiteiten. Dagelijks zijn er twee rondleidingen door het Eemhuis. De rondleidingen beginnen om 10:00 en 14:00 uur. Daarnaast biedt Kunsthal KAdE instaprondleidingen rond de expositie ‘Vensters’ van Marc Mulders. Deze starten om 11:30 en 13:30 uur, op zaterdag en zondag starten de rondleiding een half uur later. Elke dag om 14:00 uur vertoont KAdE een documentaire over Marc Mulders.

Voor de kinderen is er naast vele andere activiteiten een fotospeurtocht. De speurtocht kan je afhalen bij de Informatiebalie. De hele week zijn er gratis workshops en open lessen bij Scholen in de Kunst. Elke avond verzorgen cursisten en docenten van Scholen in de Kunst een muzikaal open podium van 19:30 tot 21:00 uur. Scholen in de Kunst is gevestigd op de vierde verdieping van het Eemhuis.

Tijdens de openingsweek is de toegang gratis of wordt een aanzienlijke korting verstrekt. Kijk per onderdeel of er gereserveerd moet worden. Meer informatie over het Eemhuis vind je op de website van het Eemhuis.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.