Edu Ninck Blok Quartet lanceert eerste cd

edu-ninck-blok 1Met trots presenteerde het nieuwe label Silence! Records de cd ‘Traces of Chesney / A tribute to Chet Baker’ afgelopen zondag. De band heet voluit het ‘Edu Ninck Blok Quartet featuring John Engels’ en bestaat uit musici die de legendarische trompettist Chet Baker (1929-1988) persoonlijk én muzikaal door en door kennen. De presentatie met muziek, poëzie en een enkele toespraak vond plaats in het KAdE Café ofwel het grand café van Kunsthal KAdE op het Eemplein in Amersfoort.

Bekende journalist en muziekrecensent Bert Vuijsje neemt de eerste CD in ontvangst. Foto: Cees Wouda

Bekende journalist en muziekrecensent Bert Vuijsje neemt de eerste CD in ontvangst. (Foto: Cees Wouda)

Leider Edu Ninck Blok (trompet, bugel) werkte met Chet op de podia en in de platenstudio, de Amersfoortse bassist Jeroen de Valk verwierf internationale erkenning als Chets biograaf, John Engels, al ruim een halve eeuw Neêrlands jazzslagwerker nummer één, werkte geregeld met Chet. Het kwartet wordt gecompleteerd door gitarist Hans Knapp. In plaats van John Engels speelde deze avond de Hooglandse drummer Jai Jai Vos. Het eerste exemplaar van de cd werd overhandigd aan Bert Vuijsje.

,,Ik vind mezelf een mislukt muzikant, maar daarom voel ik me juist beter in staat om muziek te recenseren”, vertelde Vuijsje nadat hij door Jeroen de Valk was geïntroduceerd als de BN-er die het eerste exemplaar van de ‘Traces of Chesney / A tribute to Chet Baker’ in ontvangst mocht nemen.

 

Edu Ninck Blok op trompet. (Foto: Cees Wouda)

Edu Ninck Blok op trompet. (Foto: Cees Wouda)

 

Jeroen de Valk op bas. (Foto: Cees Wouda)

Jeroen de Valk op bas. (Foto: Cees Wouda)

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.