Duurzame vernieuwing van de Flint

Door de vernieuwing van de Flint op een duurzame manier aan te pakken, worden kosten bespaard en vermindert de milieubelasting. Bovendien is recycling in de bouw een actueel en aansprekend thema: het levert verrassende resultaten op.

De_Flint_Trek

Slim hergebruik
Binnen de nieuwe aankleding van de Flint en verbouwing onder leiding van de architecten, is hergebruik van materialen een belangrijk uitgangspunt. Denk aan het recyclen van historische theateraffiches ter decoratie en de selectie van passend servies uit de huidige collectie.

Op de planken
In het nieuwe restaurant Trek theaterkeuken & café worden de balken uit de plafonds op originele wijze hergebruik. Nadat ze zijn gezaagd, geschuurd en gefreesd zijn dienen ze als onderlegger voor de presentatie van gerechten. ‘Op de planken’ is de titel van een gecombineerde maaltijd met allerlei hapjes, geserveerd op deze authentieke, handgemaakte houten planken.

De verbouwing van de Flint is in volle gang en loopt de hele zomer door. Op zaterdag 27 september vindt de feestelijke heropening van de vernieuwde Flint plaats. Op zondag 28 september is er een open dag.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.