Diverse expositie Fotokring Eemland

Fotokring Eemland exposeert vanaf 12 december de favoriete foto’s van haar leden in de St. Aegtenkapel. De vereniging van fotografen noemt zichzelf een actieve fotoclub met op dit moment ruim 80 leden en bestaat al sinds 1936. Het enthousiasme van de leden heeft er toe geleid dat de Fotokring in 2013 de beste fotoclub van Nederland werd. In 2012 en 2013 werd de eerste plaats bereikt binnen de regio Utrecht/’t Gooi.

Doelstellingen van de club zijn onder meer het beoefenen van fotografie en het bevorderen van de vrijetijdsfotografie. Een positieve instelling en een vriendschappelijke sfeer zijn belangrijk op de dinsdagse clubavond of wanneer de leden samen gaan fotograferen. De kwaliteit van de kringfotografen wordt direct duidelijk wanneer je de beste foto’s van de club per maand of per jaar bekijkt.

De Fotokring kent fotografen met veel maar ook wat minder ervaring, leden van jong tot oud, vrouwen en mannen. Zij hebben verschillende voorkeuren of specialiteiten zoals macro-, zwart-wit, portret, landschap, mensen, abstract, natuur, smartphone etc. Elk lid maakt zijn of haar eigen keuze. De leden kunnen zich in verschillende werkgroepen verdiepen in deze disciplines.

Trollheimen Sneeuw - Foto Rob Gerritsen

Trollheimen Sneeuw – Foto Rob Gerritsen

Dat dit tot een grote diversiteit leidt laat de expositie in de St. Aegtenkapel in Amersfoort zien. Een deel van de leden heeft zijn of haar favoriete foto voor deze expositie aangeleverd. De Fotokring profileert zich graag in het bevorderen van fotografie en is blij met de locatie voor de expositie. ‘De Sint Aegtenkapel ontwikkelt zich tot een vernieuwend centrum voor muziek en fotografie. Het wordt een plek waar internationale en regionale fotografen hun werk tentoonstellen’, stelt de fotoclub.

Verder hoopt Fotokring Eemland dat de Aegtenkapel aan het Zand een expositieruimte is ‘waar Amersfoorters geïnspireerd raken, zelf aan de slag gaan en fotografie kunnen ervaren zoals ze dat nergens anders doen’. Een veelbelovende uitspraak van een club die met een overzichtstentoonstelling al voldoende de interesse wekt. De fotoclub ziet daarnaast de St. Aegtenkapel als centrum waar vaak ‘de verbinding gezocht wordt tussen beeld en muziek’ en als ‘nieuw fotografiehart van Amersfoort’.

De expositie in de Sint Aegtenkapel is te zien van 12 december t/m 4 januari op donderdag t/m zondagmiddag van 13.00 u tot 17.00 u, behalve 1e kerstdag en nieuwjaarsdag. De toegang tot deze expositie is gratis. Het adres van de kapel is ’t Zand 37 in Amersfoort.

Meer informatie over Fotokring Eemland kunt u vinden op www.fotokringeemland.nl.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *