Delain doet Podium De Kelder uitverkopen

Afgelopen vrijdag was het even zoeken naar de ingang van Podium De Kelder aan het Eemplein. Sowieso ligt Podium De Kelder natuurlijk niet direct in het zicht maar nu met de voorbereidingen van de grootse Nachtbrigade Winterparade die zaterdag zou plaatsvinden was het nog even lastiger…..

Hoewel. Dat de metal-symfogroep Delain, opgericht in 2002 door ex-Within Temptationbandlid Martijn Westerholt,  met in het voorprogramma Kingfisher  Sky zou optreden wisten velen.  Nog voor de deuren om 20.00 uur open gingen stond er al een flink groep wachtenden.

Echte fans welteverstaan want dat was wel aan hun kleding te zien. Gadgets als t-shirts en mutsen met naam van hun groep waren overduidelijk bewijs.

Zelf ben ik geen fan van dit muziekgenre maar als jarenlang ’huisfotograaf’ van Podium De Kelder en ‘in’ voor mooie plaatjes en fijne beleving had ik toch besloten dit mee te willen maken. Zowel Delain als support Kingfisher Sky had ik al eens eerder zien optreden. Delain op het Bevrijdingsfestival Overijssel in 2007 en 2013. Kingfisher Sky al eerder in De Kelder. Dit soort groepen staan altijd garant voor een mooie presentatie, veel bombastisch geluid en passie! Dat is heel fijn en zo anders dan je muziek thuis te luisteren.

[slideshow_deploy id=’7222′]

Het uitverkochte optreden was een feestje. Frontvrouw Charlotte Wessels, gekleed in een ietwat spannende outfit (het oog wil ook wat), weet als geen ander haar publiek te bekoren. Donkere harde nummers werden afgewisseld door subtiel materiaal. Vergeef me dat ik geen titels weet maar als ik me de playlist herinner kwamen er sowieso pakweg 17 stuks voorbij. Voor velen een feest van herkenning; voor anderen een kennismaking.

Bijzonder te vermelden is dat er een aantal fans helemaal vanuit Frankrijk gekomen waren om hun idolen te zien optreden. Diehard fans want enkelen van hen, nog geen 25 jaar oud, zagen al meer dan 150 optredens! De volgende week gingen ze weer en tussendoor pakten ze een optreden van Within Temptation mee…

Meer foto’s van de optredens zijn te vinden op de Flickr pagina’s van Henry Krul:

https://www.flickr.com/photos/henrykrul/sets/72157648758917414/

https://www.flickr.com/photos/henrykrul/sets/72157648757701654/

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *