Deeldeliers muzikaal en zeer amusant

De Deeldeliers een samenwerkingsproject van Hammondspeler Bas van Lier en voormalig nachtburgemeester, platendraaier, zanger, dichter en wat al niet meer Jules Deelder kwamen naar (nu nog) Podium De Kelder. En ze kwamen niet alleen want niemand minder dan topmusici Boris van der Lek (sax) en Erik Kooger (drums) kwamen mee.

Mijn verwachtingen waren redelijk hoog gespannen. Twee jaar geleden traden ze in combinatie met vertoning van de documentaire Deeldeliers op in Theater De Lieve Vrouw. Daarvan zag ik door omstandigheden slechts een klein gedeelte maar ’t smaakte naar meer…

Ik verwachtte dus een zeer goed gevulde Kelder. Wie wil dit nu niet meemaken! Niet iedereen zo bleek want stampend vol was ’t van verre.

Echter niet getreurd. Bij binnenkomst was Jules al lekker plaatjes uit eigen collectie aan het draaien. Op zich al, vind ik, een bezienswaardigheid. Om klokslag 21.00 uur betraden ook de andere musici het podium. Bas van Lier nam het woord, heette iedereen welkom en vervolgens ging ’t loos!

(tekst loopt door na foto´s)
[slideshow_deploy id=’8084′]

De mannen hadden er zin in en oogden en klonken bevlogen. Ze hadden er schik in en deelden dat middels de nodige grappen tussen met name Bas van Lier en Jules Deelder met het publiek. Lekker bijdehante en soms ietwat grove humor. Maar zeker leuk…..en dan vonden de meesten, afgaande op de reacties, ook.

En zo vloog, ja inderdaad ‘vloog’ ruim anderhalf uur voorbij. Een heerlijk avondje topjazz in ons eigen Amersfoort welke met een signeersessie en Jules wederom achter de draaitafel afgesloten werd.

Van mij mogen ze in FLUOR, de nieuwe Kelder, terugkomen. In een uitverkochte zaal!

Meer foto’s: https://www.flickr.com/photos/henrykrul/sets/72157652264510896/

Getagd , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *