‘Debuut’ van drie afstuderende theatermakers

Theater De Lieve Vrouw toont vrijdagavond 31 oktober onder de noemer ‘Debuut’ drie korte voorstellingen van afstuderende theatermakers. Met columnist Oscar Kocken als host en een ‘meet en greet’ met alle makers na afloop. De voorstellingen zijn: NXT LVL van Nick Bos, Mathieu Wijdeven en Jip van den Dool (Toneelacademie Maastricht, Performing), Rhythm of the Night van Marijn Brussaard (Theaterschool Amsterdam, Mime) en Metamorphosen van Greet Jacobs, Linda Lugtenborg en Femke Stallaert (Rits School of Arts, Brussel).

In de pers verschenen lovende recensies over ‘Debuut’. ,,Al met al een mooie avond, waarin elk eventueel pessimisme over de toekomst van het theater wordt gelogenstraft”, schrijft het Haarlems Dagblad. De Volkskrant gaf de avond vier sterren.

NXT LVL
Nick Bos, Mathieu Wijdeven en Jip van den Dool hebben met NXT LVL een jongensdroom gerealiseerd; ze zijn personages geworden in hun eigen computergame. In een universeel verhaal over goed en kwaad zetten ze alles in; absurde humor, fysiek ijzersterk spel, een strakke vormgeving en meesterlijke animatie. De drie acteurs creëren een magische wereld en spelen vol overgave. Met de uitsmijter aan het einde valt alles op zijn plaats. Animatie: Huig van den Hoofdakker

Rhythm of the Night
Marijn Brussaard (MIME opleiding van de Amsterdamse Theaterschool)
Rhythm of the Night is een ingetogen mimesolo van Marijn Brussaard. We zien een jongen, en in hem een generatie twintigers, in muziek en dans op zoek naar overgave. Opgesloten in een boksring worstelt hij met verwachtingen, driften en het leven zoals het is. Uiteindelijk opent Marijn zijn hart en mogen we naar binnen kijken.

Rhythm of the night Foto: Jochem Jurgens

Rhythm of the night
Foto: Jochem Jurgens

Metamorphosen
Met het klassieke meesterwerk Metamorphosen van Ovidius in de ene hand en Metallica, Mozart en Matisse in de ander, proberen de drie jonge actrices van de Brusselse Rits School of Arts (Femke Stallaert wordt tijdens de tour vervangen door Julie Delrue) het publiek mee te zuigen in korte beeldende sprookjes die de geschiedenis van de wereld en van de mens vertellen.

Metamorphosen Foto: Jochem Jurgens

Metamorphosen
Foto: Jochem Jurgens

De voorstelling begint vrijdagavond om 20.30 uur. Kaarten kosten € 14,00 Standaard € 13,00 Korting (65+, CJP, student) € 11,50 De Lieve Vrouw Pas. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.lievevrouw.nl /

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.