‘Vetste en coolste show ooit op Amersfoortse bodem’

Onder een stralende zon, op een plein dat zijn waarde begint te bewijzen en met optredens waar de vlammen van afspatten. Het allereerste FC Amersfoort Thuisfestival is al meer dan geslaagd. Het festival kent optredens van landelijk bekende artiesten die uit de regio Amersfoort komen. Alleen al zondagmiddag kwamen duizenden mensen naar het Eemplein om te genieten van onder anderen Blaudzun, Jett Rebel en Wudstik.

DSC_1785

De deelname van Blaudzun (Johannes Sigmond), was vooraf trouwens niet zeker. Zijn broer Jakob, de gitarist van de band, was vorige week in Spanje met de racefiets gevallen en gewond geraakt, maar hij verbeet de pijn en was toch aanwezig. Toen de band vanmiddag in de brandende zon speelde, was het Eemplein al aardig volgelopen. De muziek van Blaudzun is soms heel kwetsbaar, soms snoeihard, maar elk nummer is raak.

DSC_1673   DSC_1677

Amersfoorter Blaudzun stelde het publiek ook een gewetensvraag je. Hij wilde zien wie van de aanwezigen De Kelder niet kenden. Velen staken hun hand op: ze kenden het Amersfoortse  poppodium niet. Blaudzun leek dat niet te kunnen geloven. En passant eerde hij zo zijn roots. Blaudun sloot af met een het indringende ‘Promises Of No Man’s Land’.

DSC_1697

Een uur later trad de band van Jett Rebel aan, inclusief twee achtergrondzangeressen. Het plezier en de passie spatte al meteen vanaf het eerste nummer van het podium, met zanger Jett Rebel ( Jelte Tuinstra) als aanjager. Hij is  iemand die als geen ander een show lijkt te kunnen neerzetten.

DSC_1726

DSC_1749   DSC_1808

Ondanks de hitte wist Jett Rebel het publiek met aan het swingen te krijgen. Sugar en Louise ontbraken natuurlijk niet, maar het afsluitende  Tonight was wat anders dan je zou verwachten. En hoe.  Halverwege ging het stevige rocknummer naadloos over in klassiekers van Stevie Wonder en de Rolling Stones en een stuk ´freestyle´, om vervolgens de stevige draad van Tonight weer op te pakken. Een uitsmijter van jewelste.

DSC_1814

De Baarnaar (23) geldt als jong en veelbelovend talent. Amersfoort heeft dus iets heel bijzonders gezien.  Presentator Diggy Dex, besefte dat als geen ander toen hij Jett Rebell afkondigde: ,,Was dit niet de vetste en meest coole show ooit op Amersfoortse bodem?” Het enthousiaste gejuich van het publiek zou als instemming kunnen worden opgevat.

DSC_1741

Het festival duurt nog de hele avond en gaat tot diep in de nacht door met optredens in diverse kroegen. Amersfoort heeft er in elk geval een festival bij dat staat als een huis en nog vele edities voor zich moet hebben. Volgend jaar met Miss Montreal?

DSC_1798

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.