De versierde mens: tweedaagse manifestatie in De Observant

Er is geen volk ter wereld dat niet op één of andere wijze zijn lichaam opsiert. Tussen top en teen valt er tenslotte heel wat te verfraaien. Sieraden en Lichaamsbeschilderingen worden het meest toegepast, maar er zijn veel meer en ingrijpender mogelijkheden. Het zetten van tatoeages (henna of met kleur) of piercings (oren, tong etc.) zijn bij ons in de westerse wereld gebruikelijk. In het dagelijks leven zien we in het straatbeeld een diversiteit in verscheidenheid, maar veel blijft verborgen. Het gaat verder: tongsplitsen, benen verlengen, onderhuidse objecten implanteren.

Flyer de versierde mens

Tijdens de tweedaagse manifestatie op 23 en 24 augustus in De Observant (Amersfoort) vormt een performance de centrale as. De performance zal zowel op de zaterdag als de zondag klokslag het hele uur beginnen. Op de binnenplaats staan 5 kisten, met 5 getatoeëerde lichamen. Daaromheen is een catwalk, waar modellen hun opwachting zullen maken. Om de performances heen worden in beeld, geluid en lezingen vele varianten in het versieren van de mens getoond.

Programma
13:30: Opening
14:00 uur en verder ieder heel uur tot 17:00: Performance
14:00 uur doorlopend:
• Knippen is één ding. Laat dat maar aan Vieze Mich over. Maar mannen, er is meer onder de zon dan alleen haar op de schedel. Dat kan anders, echt anders. Kom naar “De versierde mens” en laat Vieze Mich zijn werk doen!
• Kunstmeel weet van wanten. Ga versierd op de foto.
• Corral Tattoo, de bekende tattooshop uit Amersfoort, is present. Maak een begin met de tattoo van je dromen. Voor de mensen van Per Expressie heeft Corral een verrassing: de organisatie stelt gratis drie tattoos van het beeldmerk van Per Expressie ter beschikking. en daarna gaat deze tattoo voor een zacht prijsje.
• Ralf Mitsch maakte het boek: ‘Why I love tattoos’. Foto’s uit het boek worden tentoongesteld en zijn voor een zachte prijs te koop.
* Er is een doorlopende cineac met beelden van ‘De versierde mens’.

Muziek
zaterdag speelt Dirt a Gogo vanaf 15:15 zijn eerste set. Zondag speel Willem Wits vanaf 15:15 zijn eerste set.

Meer informatie: www.deversierdemens.nl

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.