De stad als filmdecor; het Fotogenietschap gaat zwart-wit

Filmfestival Scenecs staat weer voor deur. Op woensdag 5 november begint het filmfestijn in Amersfoort en staat het Grand Theatre vijf dagen lang bol van films van talentvolle beginnende film- en documentairemakers.

Dat inspireerde het Fotogenietschap om in de Amersfoortse binnenstad de straat op te gaan en foto´s te maken die zomaar uit een film zouden kunnen komen. Foto´s die misschien wel een cruciaal moment vastleggen, wie zal het zeggen. Foto´s die inzoomen op het alledaagse en dat vervolgens in een ander kader plaatsen of iets toevoegen waardoor er een heel andere werkelijkheid ontstaat.

Onder anderen fotografen Izaak P. Slagt (www.izaakpslagt.smugmug.com), Sieger Homan (www.siegerhoman.nl), Hilda van der Sluis en Anthea van den Berg (www.vraaganthea.nl) gingen de uitdaging aan een gebruikten de stad op een zonnige zaterdagochtend als ‘filmdecor’. Met de krachtige beelden van de film noir in gedachten gebruikten ze voornamelijk, maar niet uitsluitend, zwart-witfotografie.

[slideshow_deploy id=’5292′]

Het Fotogenietschap bestaat uit een groep van meer dan dertig fotografen die het leuk vinden om af en toe aan de hand van een thema en zonder verplichtingen met elkaar  foto´s te maken: van professionals tot beginners. Het Filmgenietschap komt een keer per twee maanden bijeen.

Meer foto´s van ‘De stad als filmdecor’ (en ook van andere thema’s, zoals een kijkje achter de schermen van Spoffin) staan op de facebookpagina van het Fotogenietschap: www.facebook.com/fotogenietschap.

Sunflowers. Foto: Sieger Homan.

Sunflowers. Foto: Sieger Homan.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.