De Koorts in de Boothill Saloon: Indiepop, poëzie en Amersfoorts

Ik ben geen groot fan van Nederlandstalige popmuziek, maar daar zijn enkele uitzonderingen op, zoals de Amersfoortse band De Koorts. Zaterdagavond 11 april stonden ze, naar eigen zeggen “eindelijk weer eens live” op het podium van de Boothill Saloon in de Krankeledenstraat.

Ik heb de mannen vorig jaar voor het eerst gehoord tijdens de voorrondes van de Kei van Amersfoort in Café Miles en dat was de reden om ze uit te nodigen te komen spelen in de tuin van mijn buurvrouw tijdens Struinen in de Tuinen. Daarna hebben ze nog een keer in het voorprogramma van De Dijk gestaan in de Stadshal, ergens in november 2014. En toen werd het even stil…

De Koorts (foto: Johan Buurke)

De Koorts (foto: Johan Buurke)

Er is gewisseld van bassist, de heren hebben zich begin 2015 teruggetrokken op het platteland om nieuw materiaal te schrijven en plannen te maken. En het resultaat ervan werd ons gisteren getoond in een volle, rokerige kroeg. Beginnen met ´Wat ben je mooi´ is natuurlijk altijd goed; het stemt je publiek mild, maar het had ook best een ander liedje kunnen zijn, want De Koorts is groter gegroeid. De liedjes zijn mooi, de samenzang is goed, de baslijn strak, de teksten sterk en tussendoor wordt er ook nog eens gezellig wat gekletst met het publiek. De drummer sloeg af en toe het plankje mis, (vaker spelen Adam!) en er moest net iets te vaak nog even weer een snaartje aangespannen worden, (toch nog wat onzeker jongens?), maar allesoverheersend was toch zeker de supermooie set. Heerlijk verrassend is het als je net staat weg te dromen bij een rustig coupletje en je jezelf na een paar minuten terugvindt in een stevige gitaarjam van de band: “was dit hetzelfde nummer als daarnet?” vraag je voor de zekerheid aan je buurman ” Jazeker, lekker hè!” is het antwoord. En dat is het. Het is Indiepop, het is poëzie en het is nog eens Amersfoorts ook en daar mogen we trots op zijn.

En dan is het alweer afgelopen, een uurtje De Koorts, met de belofte dat ze vaker gaan spelen (http://www.dekoorts.nl) en dat iedereen vooral moet komen luisteren op vrijdag 1 mei in Café Miles op De Hof, want dan wordt hun eerste EP gereleased. Die heet ´Maalstroom´ en de gelijknamige single is met clip en al te zien op Youtube:

daar ga ik weer,
daar ga ik weer,
daar ga ik weer,
daar ga ik weer,
daar ga ik weer,
daar ga ik weer
ik word weer meegesleurd
ik maak um weer,
ik maak um weer,
ik maak um weer,
ik maak precies dezelfde denkfout nog een keer,
met dezelfde uitkomst…

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *