De Huiskamer met Sophie Jurrjens, Levi Oostermeijer en New Arrivals

Als je nou heel bijzonder je avond wilt beginnen met een zeer eigenzinnige en ook nog eens mooie dame, dan had je vanavond aanwezig moeten zijn bij het optreden van Sophie tijdens De Huiskamer in De Observant. Sophie zit in haar laatste jaar van de opleiding Musician 3.0 aan de HKU en zij bracht ondermeer een ode aan de jongens die op zoek zijn naar meisjes op Tinder (Sexmachine).

(Foto: Cees de Vries)

(Foto: Cees de Vries)

Gewapend met casio en laptop maakte Sophie muziek die niet zo snel de vergelijking opriep met andere muzikanten en dat is in dit geval zeker als een compliment bedoeld. In het nummer ‘666’ leek een vleugje Crash Test Dummies te zitten, maar dat kan ook te maken hebben met het creepy karakter van de song. Leuk en vernieuwend!

Levi Oostermeijer had voor een tweetal nummers zijn BF Sjors Plompen meegenomen en dat klonk goed. Zijn vaak lieve nederlandstalige liedjes worden er iets ongepolijster van en dat is eigenlijk wel lekker. Natuurlijk werd ook zijn hitsingle ‘De maan is van mei’ ten gehore gebracht en we droomden allemaal verder…

(Foto: Cees de Vries)

(Foto: Cees de Vries)

En vanavond hebben we nog iets nieuws geleerd van Levi: als je je gitaar plat op schoot legt heeft dat niet zozeer effect op de kwaliteit van de muziek, maar het heeft wel een hoog interessantheidsgehalte, ook niet onbelangrijk voor een muzikant. En Levi speelde zowaar een engelstalig nummer en ook dat kan ie!

De Amersfoortse band New Arrivals sloot de avond af met een verrassende set. Niet eens de hele band stond op het podium en de drummer had voor deze avond, niet onverdienstelijk trouwens, de drumstokjes verruild voor een ordinaire gitaar, maar het samenspel van zang en gitaar klonk bijzonder goed.

(Foto: Cees de Vries)

(Foto: Cees de Vries)

Catchy nummers, leuke teksten, wisselende tempo’s en ook wat verschillende stijlen (indie, funky) Hitgevoelig is het zeker met nummers als ‘Stop the time’ (I like to live in the past, stop the time, this is going way to fast) en ‘Home’ Deze band gaan we hopelijk nog vaker tegenkomen.

Woensdag 20 mei is de laatste Huiskamer van dit seizoen, met hoogtepunten van het afgelopen jaar.

(Foto: Cees de Vries)

(Foto: Cees de Vries)

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *