De Flint krijgt Rabobankzaal

Theater De Flint doopt de grote zaal om in de Rabobanktheaterzaal. De bank sponsort het theater in zulke mate dat die naamgeving gerechtvaardigd is, aldus De Flint. Dat werd maandag 12 mei bekendgemaakt tijdens een speciale avond voor de Vrienden van het Amersfoortse theater.

Door Gerard Chel

,,De Rabobank maakt het mogelijk voorstellingen naar Amersfoort te halen die anders niet mogelijk zouden zijn geweest.’’ Zo verwoordde theaterdirecteur Harold Warmelink maandagavond 12 mei tijdens de speciale Vriendenvoorstelling het besluit om de grote zaal naar de bank te vernoemen. Het publiek applaudisseerde aarzelend, alsof het het ‘hmm-gevoel’ wilde uitdrukken. Eerder, toen Warmelink mededeelde dat inmiddels liefst 70 Amersfoortse bedrijven De Flint steunen, klonk er een veel spontaner handklappen vanaf de stoeltjes.

Direct na de allerlaatste voorstelling in juli gaat het theater flink op de schop. Foyer, entree, restaurant en enkele zalen krijgen een geheel ander aanzien. Op 27 september is de feestelijke heropening. En dan wacht ons dus ook de Rabozaal. Om te onderstrepen dat je vanaf de derde foyer een magnifiek uitzicht hebt wordt deze ruimte omgedoopt in de panorama lounge. ,,Prima plek waar bij voorbeeld sponsoren hun gasten kunnen ontvangen’’, aldus Warmelink.

flint

Maandagavond werd vooruitgeblikt op het komende theaterseizoen. Er werden trailers vertoond van artiesten die te zien zijn, maar er waren ook live-optredens. Zoals van Onno Innemee, Brokstukken (tip!), zangeres Dorona Alberti en gitarist Aron Raams van Gare du Nord, Nuralaila Karimm met haar tribuut aan Tina Turner en natuurlijk de Amersfoortse productie De Passie, olv Teun van Essen. Dat was dit jaar met Pasen zo’n succes dat de formule in april 2015 een vervolg krijgt die als titel ‘Matthäus Passion meets Jesus Christ Superstar’ heeft meegekregen (tip!).

De kaartverkoop start op 24 mei, voor vrienden (€ 27,50 per seizoen) is dat twee dagen eerder. Zie voor meer informatie de website www.deflint.nl

 

 

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.