Cultuur voor een prikkie: Museumweekend

In deze rubriek besteden we aandacht aan culturele activiteiten in de regio Eemland die gratis toegankelijk zijn of een lage entreeprijs hanteren (maximaal € 5,-). Deze keer het Museumweekend op 5 & 6 april. Tijdens dit landelijk georganiseerde weekend staan ook de deuren van Museum Flehite en het Mondriaanhuis in Amersfoort wagenwijd open voor een gratis bezoek. Tevens zijn er speciale stadswandelingen.

In Museum Flehite is de tentoonstelling ‘De collectie verrijkt’ te zien met een gevarieerde selectie van aanwinsten waarmee de museumcollectie sinds 2000 is aangevuld. Te zien zijn werken van o.a. Dirk Boode, Albert Fiks, Engelbert L’hoëst, Lotte Mayer, Uwe Poth, J.P van Wisselingh, H.J. Wolter en Matthias Withoos. Daarnaast presenteert Museum Flehite werken van de grafisch kunstenaar M.C. Escher, bekend van zijn ‘onmogelijke’ constructies, studies naar oneindigheid en in elkaar passende patronen die geleidelijk van vorm veranderen.

Museum Flehite presenteert werken van de grafisch kunstenaar M.C. Escher

Museum Flehite presenteert werken van de grafisch kunstenaar M.C. Escher

In het geboortehuis van Piet Mondriaan maken bezoekers kennis met de persoon Mondriaan, zijn vroege werk en zijn atelier in Parijs. Daarnaast presenteert het Mondriaanhuis tijdelijk een overzichtstentoonstelling van de Nederlandse constructivist Estella den Boer, wier werk veel overeenkomsten vertoont met dat van Mondriaan.

Tijdens het Museumweekend, op zondag 6 april, organiseren Museum Flehite en Gilde Amersfoort een speciale stadswandeling rondom het grote 17e-eeuwse schilderij ‘Gezicht op Amersfoort’ van schilder Matthias Withoos. Na een uitleg in het museum, waarbij het schilderij in samenhang met de maquette wordt bekeken, maken deelnemers met de gids een wandeling door de binnenstad van Amersfoort langs gebouwen die op het schilderij duidelijk herkenbaar zijn. Voor de wandeling worden geïnteresseerden om 14:00 uur in het museum verwacht. Kosten voor de wandeling: € 4,- per persoon (geen korting met Museumkaart).

naamloos

Ook het Mondriaanhuis biedt tijdens het Museumweekend een stadswandeling aan, in samenwerking met de Amersfoortse Gidsen. Tijdens de wandeling op zondag 6 april brengt een gids met behulp van verhalen en afbeeldingen het Amersfoort van Mondriaans jeugd tot leven. Geïnteresseerden kunnen zich voor de gratis wandeling aanmelden via info@amersfoortsegidsen.nl. De wandeling start om 14:15 uur op het Mooierplein achter het Mondriaanhuis.

Kunsthal KAdE is tijdens Museumweekend helaas gesloten wegens de verhuizing naar het Eemhuis. Op zaterdag 3 mei opent Kunsthal KAdE haar deuren op de nieuwe locatie.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.