Connecting Dreams: Rob Goedvolk als pleitbezorger voor fotografie

‘DraumList Presents: alle fotografen vertegenwoordigd door DraumList.’ Deze expositie aan de Grote Haag 127 in Amersfoort, georganiseerd door Fotogalerie FOTOexpo202, wordt op 4 april feestelijk geopend door wethouder van cultuur Pim van den Berg. Singer-songwriter Jakko Haker verzorgt de muzikale begeleiding.

Inspirator van deze honderdste tentoonstelling (en van de negenennegentig hiervoor) is fotoliefhebber en organisator van het eerste uur Rob Goedvolk. Hij neemt na al die jaren afscheid als voorzitter van FOTOexpo202. Connecting Dreams, zo is de rol van deze bevlogen voorzitter van FOTOexpo202 te karakteriseren. In een gesprek met Golfbreker Radio vertelt Goedvolk over zijn fascinatie voor fotografie, zijn inspanningen voor de fotogalerie en zijn toekomstplannen. Ook laat hij een paar van zijn favoriete muziekstukken horen en geeft hij een aantal culturele tips voor interessante concerten en tentoonstellingen in de regio.

Rob & het mannetje van Kröller Müller 059 bew uitsn

Goedvolk begon in 2003 met een aantal enthousiastelingen een fotogroep DARK ROEM(?). Doel van deze in eerste instantie informele groep fotografen was een tentoonstelling te organiseren van eigen werk. Het vraagteken achter hun ludieke naam was een bewuste toevoeging: zoveel roem hadden ze namelijk niet op dat moment. Ze slaagden wonderwel in hun poging. Fotografen als Clemens Rikkens, Karoly Effenberger, Ilse Leenders en Mardoe Painter verwierven later landelijke bekendheid.
Aansprekend en spraakmakend werk werd getoond, zoals modefotografie uit de 20e eeuw en het werk van Jo Brunnenberg met discussies over al dan niet verantwoord of onzinnig naakt.

Fotografie leeft in de stad
Het vinden van een geschikte expositieruimte loopt als een rode draad door de geschiedenis van FOTOexpo202. Rob Goedvolk kan beeldend vertellen over de zoektocht naar een passend en blijvend onderkomen. Ze startten in een anti-kraakpand in de koopgoot, vervolgens werden ze tijdelijk ondergebracht bij de STADSGALERIJ op de Leusderweg, om daarna een liefdevolle ‘asielverlening’ te krijgen aan de Grote Haag 127.

FOTOexpo202 mag dan moeite hebben gehad onderdak te vinden, deze club heeft er wel aan bijgedragen dat fotografie leeft in de stad. Twee succesvolle afleveringen van Amersfoort Fotostad zijn hiervan het bewijs, net als het vorig jaar geopende Centrum voor Fotografie in de St. Aegtenkapel. Niet voor niets luidt het motto van de honderdste expositie: Connecting Dreams!

Voor informatie over de exposerende fotografen en eventueel aankoop van werk kan contact worden opgenomen met DraumList (Jeroen Hindriks):
06-30810735 / info@draumlist.com / www.draumlist.com

U vindt FOTOexpo202 aan de Grote Haag 127, 3811 HH Amersfoort.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *