Bluesgitarist Ben Poole weer even in Hoogland

Foto: Walter Goyen

Foto: Walter Goyen

Bluesgitarist/zanger Ben Poole (UK) is geen onbekende voor Henk Hak, eigenaar van Café De Noot in Hoogland. Hak boekte de Ben Poole Band vorig jaar voor het hoofdpodium van het laatste Highlands Festival, waar ze een zinderend concert gaven. De jonge gitarist (25) trok bij dat festival in het vuur van zijn spel zelfs zijn shirt uit en wandelde met gitaar door het enthousiaste publiek.

Foto: Walter Goyen

Foto: Walter Goyen

 

Het T-shirt bleef afgelopen zondagmiddag in De Noot wel aan, tot teleurstelling van enkele vrouwelijke fans, die er bijna om smeekten. Niettemin gaf Ben Poole een spetterend optreden, met veel eigen werk en als hoogtepunt een cover van Hey Joe van Jimi Hendrix. Poole kreeg tijdens de solo zijn publiek muisstil door steeds zachter en zachter te spelen. De volumeknop van zijn elektrische gitaar ging zelfs volledig naar nul, waardoor je alleen nog het zachte gekletter van de snaren hoorde. Het publiek kon deze ludieke actie zeer waarderen.

 

Foto: Walter Goyen

Foto: Walter Goyen

De band speelt nu in Duitsland en komt volgende week nog even terug naar Nederland voor een concert in Groningen, om daarna over te steken voor een tour in Groot-Brittannië.

Meer over Ben Poole:  www.benpooleband.com

 

 

Foto: Walter Goyen

Foto: Walter Goyen

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.