“Betere informatie geven wat er te doen is”

In juni is de nieuwe Vrijetijdsmonitor Amersfoort verschenen. Basis voor het onderzoek is een enquête welke (eens per vier jaar) wordt gehouden onder inwoners van de gemeente. Van alle Amersfoorters die de enquête hebben ontvangen, heeft 40 procent (1.550) de vragen beantwoord. Het onderzoek wordt door de gemeente gebruikt om beleid op het gebied van cultuur, openlucht recreatie en sport te toetsen of bij te sturen, en om nieuw beleid te ontwikkelen. Voor Eempodium zijn vooral de uitkomsten op het gebied van kunst en cultuur interessant.

Twintig procent weet niet goed wat er te doen is
Het algemene beeld is dat bezoek aan onze culturele instellingen is toegenomen sinds 2014. Vooral Fluor en het Mondriaanhuis laten een opvallende groei zien. In iets mindere mate is groei te zien bij de bezoeken aan Flint, Bibliotheek Eemland en Theater de Lieve Vrouw. De cijfers komen min of meer overeen met de landelijke trend. Pikant is evenwel dat er meer Amersfoorters (21%) hebben aangeven dat een reden om niet (meer) aan kunst/cultuur te doen is omdat men eenvoudigweg niet goed weet wat er in en om Amersfoort te doen is. Een veel genoemd verbeterpunt dat de respondenten aangeven is meer publiciteit: “Betere informatie geven wat er te doen is.”

De Eempodium agenda omvat 80 podia
Eempodium houdt al enkele jaren nauwgezet een uitgebreide agenda bij over het cultuuraanbod in en om Amersfoort. Op Eempodium.nl vind je een agenda met bijna 80 culturele podia in Amersfoort en omgeving. Daarnaast verzorgen wij publicatie van 26 festivals in en om onze stad. Dat doen we vooralsnog geheel op vrijwillige basis en zonder ook maar één cent subsidie.

Zet onze agenda op het startscherm van je smartphone
Voor wie nog niet weet hoe je de culturele agenda van Amersfoort (en omstreken) met één klik op je smartphone kunt zien een kleine hint. Het werkt praktisch gezien gewoon als een echte app. Heb je een Android telefoon, ga dan naar www.eempodium.nl/cultuuragenda Maak vervolgens een snelkoppeling door de klikken op “Toevoegen aan startscherm”, en klaar. Vanaf nu heb je met één klik de actuele en complete agenda vanaf die dag/tijdstip meteen zichtbaar. Ook is het mogelijk om via “Lees verder” het evenement/concert direct in je eigen agenda te plaatsen. Bij een Apple iPhone ga je ook naar www.eempodium.nl/cultuuragenda en klik je vervolgens op “Zet op beginscherm”.

Lees hier de Vrijetijdsmonitor Amersfoort 2018 (PDF)

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.