Genieten van Beatles-tribute in Miles

Men neme vijf heel goede muzikanten die fan zijn van The Beatles en elkaar kennen via de muziekscène van Café Miles in Amersfoort. Ze spreken een aantal songs van The Beatles af, oefenen die thuis en nemen de songs dan nog even door op de zondagmiddag van het concert.

Diezelfde avond geven ze in Café Miles in Amersfoort een heerlijk Beatles-ode, met bekende én minder bekende Beatles-songs. Althans, minder bekend voor een aantal van de bezoekers, want een deel van de publiek lijkt alle songs woordelijk mee te kunnen zingen, ook die minder bekende.

De setlist vliegt voorbij, want een gemiddelde Beatles-song (vooral die uit de beginjaren van de band) duurde vaak nog geen drie minuten. De setlist blijkt zo kort en krachtig, dat de vijf muzikanten besluiten de eerste set toch maar wat te verlengen met wat extra nummers.

De heren tijdens hun Beatles-tribute in Miles - Foto Walter Goyen

De heren tijdens hun Beatles-tribute in Miles – Foto Walter Goyen

Voor de Beatles-liefhebbers was het smullen op deze vrijdag in Miles. Dat de ‘samengeraapte band’ deze nummers samen voor het eerst speelde, was maar deels te merken. Wie het repertoire goed kende, hoorde dat het met de teksten soms wat smokkelen was, maar daar stoorde niemand zich aan. Ook de eindes van een nummer liepen soms wat anders, maar dat werd altijd muzikaal opgelost. Gitarist Norman Kapoyos verlengde de korte nummers soms met heerlijk vette gitaarsolo’s. En voor de echte fans was het ook genieten van een originele sixties Höfner Beatles-basgitaar van Ronald Maas.

Café Miles zat verrassend vol en was overduidelijk gekomen voor de golden oldies. Men kon het waarderen, zong veel nummers mee en ging uiteindelijk zelfs de dansvloer op. Tafels aan de kant, tijd voor Twist & Shout en swingen op de dampende rock & roll.

Toetsenist Henk Jan Heuvelink vulde het geheel als ‘vijfde Beatle’ aan met mooie sounds, waardoor ook het latere repertoire moeiteloos gespeeld kon worden. En conform de traditie van The Beatles mocht ook drummer Wouter ‘Ringo’ Rentema een nummer zingen (‘Act Naturally’).
In de toegift volgde nog een spontaan gastoptreden van zangeres Kim Naomi Pendjol, die een zeer fraaie uitvoering gaf van Come Together.

Een eenmalig optreden dat absoluut smaakt naar meer!

Bezetting:
– Henk Jan Heuvelink – keys/vocals
– Joost Rentema – vocals/percussion/guitar
– Norman Kapoyos – guitar/vocals
– Ronald Maas – bas/vocals
– Wouter Rentema – drums/vocals
– Kim Naomi Pendjol – guest vocals bij de toegift

Foto’s (ook te zien voor mensen zonder Facebook):
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.754845781263617.1073742025.100002146071698&type=1&l=785fe7b058

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *