Bart van Loo vertelt over ´Napoleon´

Maandag 15 december vertelt de Belgische schrijver en Frankrijkkenner Bart van Loo in Het Eemhuis over zijn nieuwste boek ´Napoleon´. Van Loo probeert de menselijke kant achter de mythe te ontrafelen en doet dat door in te zoomen op de Franse revolutie. Gitarist Geert Hellings zorgt voor de muzikale omlijsting.

Napoleon is een van de meest invloedrijke figuren uit de geschiedenis. Hoe kwam het dat een onbekende Corsicaan erin slaagde om de Franse bevolking ervan te overtuigen dat hij de man was op wie iedereen zat te wachten? Wie was de keizer die vechtend door Europa trok, miljoenen slachtoffers maakte en strandde in een drassige weide nabij Waterloo?

In zijn boek gaat Bart Van Loo op zoek naar de mens achter de mythe. Hij vindt antwoorden in de boeiende en uiterst woelige periode van de Franse Revolutie, toen de oude wereld verging en alles anders werd. De schaduw van die revolutie zou altijd over Napoleon blijven hangen.

Bart van Loo Foto: Koen Broos

Bart van Loo
Foto: Koen Broos

Bart van Loo en Geert Hellings
Bart Van Loo is een Belgisch auteur en conferencier. Hij is in Nederland vooral bekend door zijn reeks chansoncolleges in De Wereld Draait Door. Hij is auteur van de ´Frankrijktrilogie´ (over reizen, eten en erotiek) en de bestseller ´Chanson: Een gezongen geschiedenis van Frankrijk´.

Gitarist Geert Hellings, (Stanton en vaste gitarist van o.a. Guido Belcanto, The New Radio Kings, BRZZVLL en Helmut Lotti), komt ook mee; hij werkte eerder samen met Van Loo en liet zich inspireren door het boek. Hij zorgt voor de soundtrack bij deze voorstelling.

De lezing in de zaal van het KAdE café begint om 20:00 uur. Kosten: bibliotheekleden en leden Beweging 3.0 € 10,–. Overigen € 12,50.
Meer informatie en kaartverkoop: www.bibliotheekeemland.nl

0

Gitarist Geert Hellings, in een live-opname met zijn band Stanton:

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *