Artistieke wijnproeverij in Flehite

Museum Flehite organiseert bij de tentoonstelling Rosita Steenbeek vs Robert Webster een artistieke wijnproeverij van kunstenaar Robert Webster en vinologe Janneke Verberne. De wijnproeverij vindt plaats op zondag 24 en zaterdag 30 augustus. Het centrale thema is Italië.

Voor liefhebbers van cultuur en wijn organiseert Museum Flehite deze zomer twee bijzondere wijnmiddagen waarin kunstenaar Robert Webster en vinologe Janneke Verberne elk vanuit hun eigen vakgebied het thema Italië belichten. Naast het proeven van Italiaanse wijnen staat ook het bezichtigen van de de tentoonstelling Rosita Steenbeek vs Robert Webster op het programma.

Robert Webster is een kunstenaar die, ook omdat hij zich bewust is van de tijdelijkheid, het leven voortdurend wil vieren, en daar laat hij anderen graag in delen. Auteur Rosita Steenbeek schreef over hem:
“Tijdens de feestelijke maaltijden maakt Robert je deelgenoot van de dingen waar hij geestdriftig over is. Hij laat je zijn favoriete muziek horen en zijn nieuwste ontdekkingen op dat gebied. Hij wijst op een bepaalde lichtval, hij vertelt over zijn reizen, met kleurige en geurige details.”

Tijdens de artistieke wijnmiddag zal Webster zijn publiek op aanstekelijke wijze meenemen langs o.a. Rome en Venetië aan de hand van zijn schilderijen die te zien zijn in Museum Flehite.

Robert Webster, De begrafenis van Strawinsky

Robert Webster, De begrafenis van Strawinsky

Voor vinoloog Janneke Verberne ontstond de liefde voor wijn begin jaren ’70. Door de jaren heen heeft zij een schat aan wijnkennis opgedaan. Verberne gelooft dat wijndrinken spannender en boeiender is, als je er meer over weet. Haar pure enthousiasme voor wijn draagt ze graag aan de deelnemers over.

Waar: Museum Flehite
Wanneer:zondag 24 augustus en zaterdag 30 augustus
Tijd: 15.30 uur tot ca. 18.00 uur
Kosten: € 20,50 (geen korting met Museumkaart)
Aanmelden: reserveren is noodzakelijk via: info@museumflehite.nl

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.